Mucolli segerregisör för Blåvitt - efter jättebjudning av BP

GÖTEBORG. IFK Göteborgs starka form fortsätter.
Efter straffmål av Arbnor Mucolli vann man med 1-0 hemma mot BP.
- Det känns bra, säger han till Discovery+.

I spelaren ovan ser du spelaren du höjdpunkterna från matchen.

I IFK Göteborg var Gustaf Norlin avstängd och Marcus Berg skadad - och i stället gjorde Astrit Selmani sin första allsvenska start i klubben. Gästande IF Brommapojkarna valde att byta målvakt, då 18-årige Filip Sidklev tog plats i startelvan i stället för Lucas Hägg-Johansson. På mittfältet saknades Samuel Leach Holm på grund av sjukdom.

Blåvitt rivstartade och redan efter 80 sekunder drog Oscar Wendt till när BP-försvaret hade misslyckats med en undanrensning. Filip Sidklev var dock vaken i bortamålet.

Efter de inledande tio minuterna, som dominerades av hemmalaget, mattades tempot av en aning och stora delar av halvleken var ganska chansfattig.

Astrit Selmani gick omkull i offensivt straffområde och ropade på straff, men utan gehör från domare Kristoffer Karlsson.

Men i den 41:a minuten var IFK Göteborg så när att ta ledningen. Thomas Santos löpte in med bollen i straffområdet varpå Kolbeinn Thordarson fick ett gyllene läge, men prickade stolpen. Första halvlek slutade 0-0.

- Vi kommer ut starkt. Vinner många bollar högt, skapar många lägen och är farliga på fasta. Sedan har vi inte tillräckligt bra bolltempo för att såra dem. Det är en okej halvlek, sa IFK Göteborgs Adam Carlén till Discovery+ i paus.

Inför de avslutande 45 minuterna valde BP att göra ett dubbelbyte när Nikola Vasic och Tim Waker ersatte Wilmer Odefalk och Gustav Sandberg Magnusson.

Och det skulle komma att bli farligt tämligen omgående för gästerna. Kevin Ackermann fick läge från nära håll, men sköt från snäv vinkel och Pontus Dahlberg kunde avvärja.

I den 61:a minuten satte Filip Sidklev i gång en inspark snabbt, men tillbakapassningen från Kevin Ackermann blev helt misslyckad - varpå Sidklev gjorde ner Astrit Selmani som hade fångat upp bollen. Straff utdömdes och från elva meter chippade Arbnor Mucolli kyligt in 1-0 för Blåvitt.

- Jag dedicerar det min bror. Det fanns en överenskommelse oss emellan. Om jag fick en straff så skulle jag chippa. Det var perfekt tillfälle. Astrit fick straffen och gav den till mig. Jag får hylla honom för det. En ung målvakt försöker alltid göra allt för att ta straffen, det var det säkraste valet, säger Mucolli till Discovery+.

Hemmalaget fick massvis av energi genom ledningsmålet och BP hade inte mycket att sätta emot under avslutningen. Någon större dramatik blev det aldrig tal om och IFK Göteborg kunde vinna med 1-0 och Mucollis succé fortsätter.

- Det känns bra, Jag spelar i ett lag som går riktigt bra. Jag får hylla dem, de gör det enkelt för mig, säger han.

BP:s Filip Sidklev i Discovery+:

- Det är tufft. Tråkigt att förlora på ett straffmål. Vi kämpar på bra och jag tycker vi förtjänar en poäng, säger han.

I nästa omgång gästar IFK Göteborg Mjällby AIF. IF Brommapojkarna tar emot IFK Norrköping.

IFK Göteborg: Dahlberg, Salomonsson, Svensson, Hausner, Wendt, Kåhed, Carlén, Thordarson, Santos, Selmani, Mucolli

BP: Hägg Johansson, Heggem, Sögaard, Löfgren, Jensen, Fritzson, Sandberg Magnusson, Ackermann, Odefalk, Inoussa, Timossi Andersson