Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN
46v

Nanne om framtiden i Bajen: "Ingen jäkel som vet"

Foto: Scanpix

Försök igen

Var 1-1 mot IFK Norrköping Nanne Bergstrands sista hemmamatch som tränare för Hammarby?
Inte om han själv får bestämma.
- Jag förhåller mig till mitt kontrakt, något annat kan jag inte göra, säger han.

En knackig vår följdes av en bättre höst. Hammarby landar någonstans i mittens rike när den allsvenska tabellen blir klar för året nästa söndag. Med ungefär lika många vinster som förluster, med ungefär lika många gjorda mål som insläppta. Hammarby 2016 är laget lagom. Varken utmärkt eller uselt. Fotbollens mellanmjölk.

Men räcker det för klubbledningen? Ser den samma utvecklingsmöjligheter i spelartruppen som Nanne Bergstrand? Eller ser den utvecklingsmöjligheterna men vill att någon annan än den 60-årige smålänningen tar sig an dem?

Framtidstro varje dag

Det spekuleras friskt i att just någon annan tar över till nästa år. Hittills har man från Hammarbys håll nöjt sig med att skjuta på alla frågor om framtiden och Bergstrands vara eller icke vara till efter allsvenskans slut.

Bergstrand, vars kontrakt sträcker sig över nästa säsong, har dock inte för avsikt att sluta, men han säger också att han inte vet hur det blir.

- Hur ska jag veta det? Det är ju ingen jäkel som vet vad som händer i morgon.

- Framtidstro har jag varje dag, det gäller det att ha, annars kliver jag inte upp ur sängen. Det tror jag gäller oss alla. Det är den starkaste kraften vi människor har.

Din framtidstro som Hammarbytränare, är den stark?
- Med den hösten som vi har gjort, så definitivt. I höst har vi varit ett lag som fortsatt att utvecklas och vi har förutsättningar att klättra vidare i allsvenskan. Det är ett projekt där vi har jobbat hårt efter fem år i superettan.

- Vi jobbar på att etablera oss. Det är inget man bara gör. Man är lika mycket nykomling även om man heter Hammarby, säger Bergstrand.

Se höjdpunkterna från Hammarby-Norrköping i spelaren ovan.

Publicerad 2016-10-31 kl 07:30
ALLSVENSKAN

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER