Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norlin om samarbetet med Berg - och ökade konkurrensen: "Får dra i varandra"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Gustaf Norlin spelade fram till Blåvitts båda mål i 2-0-segern mot Degerfors. 
Nu står 25-åringen på fem poäng på fyra allsvenska starter i år. 
- När poängen kommer så är det klart att man känner sig bra, säger Norlin till Fotbollskanalen.

2:48
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se målen mellan IFK Göteborg-Degerfors i TV4 Sportens sändning ovan.

IFK Göteborg hemmaslog Degerfors IF med 2-0 efter tre minst sagt lyckade minuter i den första halvleken. Gustaf Norlin spelade fram Marcus Berg i den 38:e och 41:a minuten, och skyttekungen tog vara på chanserna båda gångerna.

Gustaf Norlin har varit in och ut i Blåvitts startelva den här säsongen, men hoppas nu på ett fortsatt förtroende efter dagens lyckade samarbete med Berg.

- Det är ambitionen, men vi har jättemånga bra spelare och en bra konkurrenssituation. För mig är det bara att jobba på och visa att jag ska fortsätta spela, säger Norlin.

I 2-1-segern mot IK Sirius förra helgen gjorde Norlin själv mål, men spelade då tillsammans med Kevin Yakob som anfallskollega i Marcus Bergs skadefrånvaro.

ANNONS

- Det är fantastiska spelare, båda två. I dag hamnade väl Kevin i en lite mer droppande roll än senast, och då kliver Berg in och tar anfallspositionen. Både är duktiga i länkspelet och på att hålla i bollen. Då kan jag spinna lite runt om, för man vet att bollen kommer till slut. 

Hur fungerar samarbetet med Marcus Berg?
- Som sagt, en fantastisk fotbollsspelare. Det ser ju alla som är på plats. När han möter så är det bara för mig att sticka i väg, för man vet att det kommer att hända någonting. Som vid 2-0-målet, det är väl en långboll, så då vill det till att man är på plats. Då blir det bra till slut.

De två assisten under måndagen tar Norlin upp på totalt fem poäng den här säsongen - trots att han endast har startat fyra matcher. 

Har du någonsin känt dig i bättre form?
- Svårt att säga. När poängen rullar in så är det klart att man känner sig bra, även om det alltid finns bitar att utveckla. Jag är lite av en perfektionist och vill ha noll misstag under en match, så det är ambitionen. Till slut så hamnar man förhoppningsvis där.

ANNONS

25-åringen har tidigare hållit till på kanterna i planen, men har den här säsongen fått den mesta av speltiden som en av Blåvitts två anfallare. En roll han vill fortsätta spela i.

- Ja, jag trivs jättebra där uppe. Jag kommer lite närmare mål, så får jag ofta vara första presspelare. Det trivs jag bra med, så får jag bara "älga på" som man säger hemma i Lidköping.

Men det råder konkurrens om platsen bredvid Marcus Berg. Och efter nyförvärvet Suleiman Abdullahis ankomst till Blåvitt är man flera om samma plats när det vankas sommar- och höstsäsong.

- Det är jättenaturligt i fotboll. Vi söker alltid efter bra spelare och nu tog vi in ytterligare en bra spelare i "Sulle". Då får vi dra i varandra, man måste prestera i träning varje dag och visa att man ska spela, säger Gustaf Norlin.

Marcus Berg passade på att hylla Norlin efter dagens seger:

ANNONS

- Han är superduktig. Jag vet om hans styrkor och han vet om mina. Jag går upp i en duell, han lägger in den bra bakom. Det är något som vi har pratat om att hitta. Det var två fina mål, säger Berg till Discovery+. 

Publicerad 2022-07-04 kl 22:47

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto