Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Tränarparets besvikelse: "Vi förberedde inte spelarna - behöver se oss själva i spegeln"

Allsvenskan

GÖTEBORG. IFK Göteborg gjorde två mål på tre minuter och vann med 2-0.
Efteråt var Degerfors tränarpar Tobias Solberg och Andreas Holmberg självkritiskt.
- Vi ger bort matchen, säger Solberg.

Foto: Bildbyrån

Degerfors IF:s tunga resultattrend fortsätter. IFK Göteborg på bortaplan inför 14 109 åskådare blev för tufft sedan Marcus Berg nätat två gånger - och matchen slutade 2-0. Efter matchen var bortalagets tränare Tobias Solberg kritisk till både prestationen och uppladdningen inför matchen. 

- Jag är väl egentligen besviken på vårt sätt att genomföra den första halvleken. Jag och "Adde" (Andreas Holmberg, tränare) är väl mest besvikna på att vi inte har förberett spelarna tillräckligt bra. Vad det är som vi ska göra eller vad vi kan förvänta oss, säger Solberg. 

41-åringen fortsätter:

- Vi har för många tekniska misstag för att Blåvitt inte ska kunna straffa oss när de får lägen att kontra, vilket vi visste att de är skickliga på. Oerhört besviken på det, men också sättet som vi släpper in 2-0 på. Det är en inspark, de får spela sig fram och vi ger bort matchen. Vi behöver se oss själva i spegeln, inte minst "Adde" och jag. 

ANNONS

På vilket sätt hade ni kunnat förbereda laget bättre?
- Vara ännu tydligare med det som vi skulle göra. Det var ingen överraskning att det skulle se ut så här, men vi har inte tränat tillräckligt bra på att hantera det. Vi visste vad de skulle göra, trodde vi, men vi hade behövt gnugga ännu mer. Framför allt hade vi kanske behövt lite mer galenskap från fler håll.

Hur mycket ingick hanteringen av publiktrycket i förberedelserna?
- Det är väl inget vi fokuserar på så, men det blir ju ett naturligt tryck. Vi visste ju att Blåvitt skulle göra en anstormning med hjälp av publiken och få en extra energi. Vi ville ju inte bidra till att ge dem ännu mer energi, men tyvärr så skickade vi lite mer bensin till brasan. Det hade vi inte behövt göra, säger Tobias Solberg. 

I nästa omgång tar Degerfors IF emot IFK Norrköping på hemmaplan.

ANNONS
Publicerad 2022-07-05 kl 11:39

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto