Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norling: "Var som att möta Gefle för tio år sen..."

Allsvenskan

Förre Gefle-tränaren Pelle Olsson är analytiker för Halmstad i år.
Det märktes tydligt på HBK:s spelstil, enligt Norrköpings tränare Rikard Norling.
- Alltså herrejösses… det var som att möta Gefle för tio år sedan, säger Norling till Discovery+.

Foto: Bildbyrån/Discovery+

Norrköping tog säsongens första seger i allsvenskan under söndagen när de slog Halmstad med 2-1. Efteråt var det en lättad Norrköpingstränare i Rikard Norling som gästade studion hos Discovery+.

- För spelarna främst var det här jätteviktigt för att fortsätta jobba på och tro. Vi är aggressiva som tusan, motståndarna får liksom inte andas. Vi behöver få en bekräftelse på att det inte bara är en skön känsla att lira så, utan också att det är effektivt och att vi tar poäng. Som vi spelar i andra halvlek får vi också en tydlig bekräftelse på att det är bra, säger Norling.

Samtidigt kunde han inte låta bli att kommentera Halmstads spelstil. Pelle Olsson, som var huvudtränare för Gefle 1996-2002 och 2005-2013, rekryterades till HBK som analytiker och scout inför 2021.

ANNONS

Under åren i Gefle gjorde sig Olsson känd för sitt riskminimerande spel som höll ett lag med små resurser kvar i allsvenskan år efter år. Det spelsättet går att känna igen i dagens HBK, enligt Norling.

- Men det är svårt också, Pelle Olsson ligger ju bakom mycket av det här kan jag säga. Alltså herrejösses… det var som att möta Gefle för tio år sedan. De får ett inkast och gör mål direkt. De flyttar upp spelare varenda gång det är fast situation och drar ner på tempot. Det är verkligen Gefle på nytt.

LIVEMATCH
Clock'
MATCHFAKTA
Straffar
-
Aggregerat resultat
-
Målskyttar
Varningar / Utvisningar
Liga / Turnering
Publik
Publicerad 2021-04-25 kl 17:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto