Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Norlings kritik mot förre Blåvitt-toppens utspel: "Det här mår man illa av"

Allsvenskan

Blåvitts förre klubbdirektör Max Markusson riktade tung kritik mot Jens Gustafsson i podcasten BaraBen.
Uttalande som fick Peking-tränaren Rikard Norling att reagera starkt.
- Det här mår man illa av, säger han till NT.

Foto: Bildbyrån

Det var i Blåvitt-podden "BaraBen" som den förre klubbdirektören Max Markusson diskuterade den forne Norrköpings-tränaren Jens Gustafsson. Markusson bekräftar att parterna hade kontakt, men att det hela rann ut i sanden - av flera anledningar.

- Två saker blev klar för oss ganska tidigt. Ett var att Jens krävde alldeles för mycket i ersättning än vad vi var villiga att betala. Och det var något vi var väldigt eniga om i sportrådet, att vi skulle följa budget och inte äventyra ekonomin. Och om jag säger att Jens låg 100 procent fel så överdriver jag inte, sa Markusson i podden och fortsatte:

- Sedan referenserna som Pontus kom tillbaka med var inte helt översvallande heller. Och sedan var det en tredje komplicerande situation och det var att när vi fick kännedom om att hans detaljer från AIK-diskussionen hade läckt så märkte vi ju att våra diskussioner också läckte ut. Allt det här sammantaget blev ju att vi hade en kandidat som krävde för mycket, som inte hade de vitsorden som vi letade efter, plus att det på något sätt fanns ett läckage, vilket vi var extremt tydliga med att det inte är så vi vill jobba. Det gjorde att det blev klart att det inte var den vägen vi ville gå. Men till syvende och sist var det ju faktiskt han som valde att avbryta diskussionen eftersom vi inte kunde möta honom ekonomiskt.

ANNONS

När den nuvarande IFK Norrköping-tränaren Rikard Norling fick höra om anklagelserna upprördes han.

- När jag läste det som stod kände jag att det här måste vara fel. De måste ha missuppfattat honom. Det här mår man illa av. Det är en fullständig smutskastning av en respekterad tränare och kollega. Han utges för att vara girig och inte hålla truten, säger han till NT och fortsätter:

IFK Göteborg skapar normer i svensk fotboll. Det är en av de största klubbarna i Sverige. Som IFK Göteborg gör, så gör vi andra. Det gör mig orolig att det blir en accepterad kutym mellan arbetsgivare och arbetstagare, att det man pratar om i en arbetsintervju inte stannar mellan parterna.

Publicerad 2021-05-09 kl 10:27

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto