Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

Nu lämnar mittfältstalang MFF - säljs till Milan: "Svårt att tacka nej"

Lukas Björklund, 16, är klar för Milan.
Inom kort går flyttlasset till Italien för MFF-talangen, erfar Fotbollskanalen.
- Jag tror allt är klart, säger Per Ågren, sportchef på ungdomssidan i Malmö.

I början av juli skrev italienska medier att Milan säkrat sig Lukas Björklund, i kamp med Inter. Då publicerades också bilder på den 16-årige mittfältaren på plats i Milano där han uppgavs genomföra en läkarundersökning. Malmö FF:s sportchef Daniel Andersson bekräftade sedan för Fotbollskanalen att en övergång var aktuell.

- Vi har bra diskussioner med Milan, sa Andersson.

Hittills har ingen av klubbarna offentliggjort att affären är klar, men enligt uppgifter till Fotbollskanalen kommer Björklund flytta ner till Italien inom kort. Övergången är i hamn. Daniel Andersson vill inte kommentera uppgifterna men MFF:s sportchef på ungdomssidan, Per Ågren, berättar att han är inställd på att U-landslagsmannen gjort sitt i himmelsblått för den här gången.

ANNONS

- Daniel har skött den förhandlingen. Jag har försökt få tag på honom för att bekräfta att det är klart. Men jag har pratat med Lukas och familjen, och de är inställda på det (att flytta). Jag tror allt är klart för det. Det är väldigt roligt för Lukas, säger Ågren till Fotbollskanalen.

- Det är en talangfull spelare som gjort sig förtjänt av en sådan här chans. Sedan tror jag att vi har många spelare i vår klubb som är väldigt välutbildade likt Lukas, som jobbar varje dag som Lukas. Men det är inte alla som får och tar chansen. Man ska våga och vilja och så. Det finns många vägar att ta för att nå elitidrotten, men när man får en sådan chans som Lukas får så tror jag att det är svårt att tacka nej.

Björklund beskrivs som en "all round-kunnig" spelare av Ågren.

- Han är rätt välväxt, eller i varje fall lång. Det är en tvåvägsspelare med ett bra skott och han är hårt arbetande. Han är duktig på rätt mycket. Sedan är han ung och kan som alla andra utvecklas mycket i spelet.

ANNONS

Ågren avslutar:

- Vi önskar honom lycka till och hoppas att det går bra för honom.

Publicerad 2020-08-11 kl 10:58
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto