Ny försvarstavla fällde Blåvitt mot HBK: "Jag som räcker upp handen idag"

HALMSTAD. IFK Göteborg fick bara 1-1 i Halmstad.
Detta efter
ett misstag av Mattias Bjärsmyr som föranledde Marcus Antonssons 1-0-mål.
I dag är det jag som får räcka upp handen och ta på mig det, säger Bjärsmyr till Fotbollskanalen.

Matchen på Örjans Vall mellan Halmstads BK och IFK Göteborg var bara tio minuter gammal när hemmalagets Mikael Boman skarvade ner en boll mot Marcus Antonsson, som hade Mattias Bjärsmyr mellan sig och målet.

IFK-försvararen agerade märkligt passivt och tillät Antonsson att komma först till bollen, och HBK hade en 1-0-ledning efter att Antonssons avslut gått förbi Giannis Anestis i Blåvitts mål.

- Det är klart att vi får tuffast möjliga start. Det är ett grovt misstag av mig  och sedan får vi jobba därefter, utan att för den delen skapa särskilt mycket i första halvlek ändå. Det är klart, det sätter tonen lite grann. Man vet att de är svåra att göra mål på, och då är det inte roligt att släppa in ett sådant mål som vi släpper in, säger Bjärsmyr och tar på sig målet.

- Det är en nickduell som de vinner. Bollen studsar och jag väntar  jag tänker lite väl kreativt som försöker ta med mig bollen över honom, över hans fot. Jag tajmar den fel, it’s all mine.

Blåvitt hade stora problem offensivt under halvleken. Först i den 51:a minuten lyckades Tobias Sana kvittera med ett skott från cirka 20 meter, men den riktiga forceringen uteblev och HBK hade minst lika många bra lägen.

- Jag sitter här och har orsakat ett mål, det är klart att det är tungt i sig. Man vet inte hur utfallet blivit annars givetvis – det kanske blivit 0-0, eller så hade vi kanske vunnit med 0-1. Det är en besvikelse, summerar Bjärsmyr.

35-åringens lag har tagit fem poäng efter fyra omgångar. I måndags föll de mot den andra nykomlingen Degerfors; då var det Anestis målvaktstavla som låg bakom ledningsmålet på Ullevi. Den matchen förlorade Blåvitt med 3-2, och Mattias Bjärsmyr tvingas konstatera att IFK Göteborg tappat nya poäng.

Det är tufft. Återigen, förra matchen släppte vi in ett ganska tidigt, enkelt mål. Samma idag, det är klart att det är tufft för laget. Idag är det jag som får räcka upp handen och ta på mig det. Det är fotboll  mål förändrar mentala bitar, självförtroende, allting.

IFK Göteborg ställs mot BK Häcken på Ullevi i nästa omgång.

Publicerad 2021-05-02 kl 20:22