Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Foto: Jonas Hansson.

Ny protest mot brottsmisstänkte MFF-spelaren

Malmö FF hävde avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren. Då kritiserades klubben med en banderoll på lördagens träning: "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!". 
- Tydligt att vi har fans som bryr sig om vår förening, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen. 

Svenska mästarna gick under fredagen ut med att klubben hävde avstängningen för den brottsmisstänkte spelaren i laget, som är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn och stängdes av från klubben i oktober. 

MFF Support rasade mot beslutet och skrev bland annat på sin hemsida att de ser fram emot en framtid utan spelaren i klubben. Under lördagen fortsatte protesterna mot att spelaren är tillbaka i träning med övriga i laget, då en banderoll sattes upp intill träningen med texten: "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!". 

- Att vi har fans som är väldigt intresserade och bryr sig om vår förening, det är tydligt, men just innehållet och de olika åsikterna – jag har respekt för dem, men jag har inget att kommentera kring det, säger Magnus Pehrsson efter träningen till Fotbollskanalen. 

ANNONS

Det är däremot oklart vem det är som satte upp banderollen. 

Spelaren gjorde däremot redan under torsdagen sitt första träningspass med föreningen efter avstängningen och är, enligt tränaren Magnus Pehrsson, även uttagningsbar till matchspel. 

- Men det är framtiden. Just nu tränar han och ska komma in i fotboll, sa Pehrsson till Fotbollskanalen då.  

I alla MFF-spelares kontrakt finns sedan tidigare en så kallad "Code of conduct", vilket är en uppförandekod, som ger klubben rätt att bryta spelares kontrakt om dessa brutit mot föreningens uppförandekod. 

Publicerad 2018-01-13 kl 11:51
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto