POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Ny protest mot brottsmisstänkte MFF-spelaren

Foto: Jonas Hansson.

Malmö FF hävde avstängningen mot den brottsmisstänkte spelaren. Då kritiserades klubben med en banderoll på lördagens träning: "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!". 
- Tydligt att vi har fans som bryr sig om vår förening, säger MFF-tränaren Magnus Pehrsson till Fotbollskanalen. 

Svenska mästarna gick under fredagen ut med att klubben hävde avstängningen för den brottsmisstänkte spelaren i laget, som är misstänkt för två fall av sexuellt utnyttjande av barn och stängdes av från klubben i oktober. 

MFF Support rasade mot beslutet och skrev bland annat på sin hemsida att de ser fram emot en framtid utan spelaren i klubben. Under lördagen fortsatte protesterna mot att spelaren är tillbaka i träning med övriga i laget, då en banderoll sattes upp intill träningen med texten: "Med emblemet följer ansvar - spelaren förtjänar ej vår himmelsblå tröja!". 

- Att vi har fans som är väldigt intresserade och bryr sig om vår förening, det är tydligt, men just innehållet och de olika åsikterna – jag har respekt för dem, men jag har inget att kommentera kring det, säger Magnus Pehrsson efter träningen till Fotbollskanalen. 

Det är däremot oklart vem det är som satte upp banderollen. 

Spelaren gjorde däremot redan under torsdagen sitt första träningspass med föreningen efter avstängningen och är, enligt tränaren Magnus Pehrsson, även uttagningsbar till matchspel. 

- Men det är framtiden. Just nu tränar han och ska komma in i fotboll, sa Pehrsson till Fotbollskanalen då.  

I alla MFF-spelares kontrakt finns sedan tidigare en så kallad "Code of conduct", vilket är en uppförandekod, som ger klubben rätt att bryta spelares kontrakt om dessa brutit mot föreningens uppförandekod. 

Publicerad 2018-01-13 kl 11:51
Annons
Annons
Annons

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå