Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Nytt besked från BP: Time out för Pimenta

Allsvenskan

Brommapojkarna har inlett en utredning efter fredagens uppgifter om Luis Pimenta.
Nu meddelar klubben att tränaren inte kommer att leda laget under tiden som utredningen pågår.
Föreningen har fattat beslut att ansvarig tränare tar timeout, säger sportchefen Daniel Majstorovic till BP:s hemsida.

Foto: Bildbyrån

Under fredagen publicerade Aftonbladet en artikel i vilken flera olika BP-spelare, anonymt, uppger att tränaren Luis Pimenta bland annat mobbar spelare och jobbar med hårda bestraffningar.

- Föreningen har fattat beslut att ansvarig tränare tar timeout från sina uppgifter under utredningens gång. Laget leds tillsvidare av assisterande tränare, säger Majstorovic i en kommentar på hemsidan.

Därmed är det alltså en annan portugis, Gonçalo Pereira, som leder BP framöver. Han hämtades in samtidigt som Pimenta.

Aftonbladet uppgav att tränaren satt upp en "hierarki-lista" helt öppet på en vägg, på vilken han rankar spelarna i truppen utifrån hur han i dagsläget ser på deras status i laget. Efter matchen mot Häcken nyligen ska Pimenta ha dragit in två dagars ledighet för spelarna och låtit dem gå upp inför varandra och berätta om när de var en "pussy" eller när de hade "balls" under matchen. Vidare berättar Aftonbladets källor att Pimenta har kallat spelare för "nigger" och visat ett klipp ur filmen "Wolf of Wall Street", där Leonardo Di Caprios rollfigur drar kokain från en prostituerad kvinnas nakna stjärt. Det ska vara ett exempel på "manlighet", enligt Pimenta.

ANNONS

Den tidigare BP-spelaren Bajram Ajeti har, efter Aftonbladets publicering, valt att öppet berätta om sina upplevelser i den allsvenska klubben. Han bekräftar uppgifterna som kommit fram och hävdar även att han till sportchefen Daniel Majstorovic larmade om delar av Pimentas metoder.

- Jag gick dit (till Majstorovic) av två anledningar, för att några metoder var fel och att spelargruppen var missnöjd, men han sa bara att vi ska försöka lösa det. Han sa att han (Majstorovic) gillade mig som person, men han lyssnade inte på mig, berättade Ajeti för Fotbollskanalen under fredagen.

- Jag tror inte att det kom fram till ledningen eftersom att det inte hände något. Det stannade hos Majstorovic. Han (Majstorovic) måste ju se sig själv i spegeln och fråga sig om han gjorde rätt som inte lyssnade på spelarna. Det är lite konstigt att han står bakom hans (Pimentas) rygg, när Luis hade det beteendet.

ANNONS

BP meddelade under fredagskvällen att man ser allvarligt på uppgifterna och att man inlett en utredning i ärendet.

Publicerad 2018-09-01 kl 10:27
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto