Oavgjort mellan Norrköping och Degerfors - i en match som stod Peking dyrt

IFK Norrköping kryssade 1-1 hemma mot Degerfors efter mål av Samuel Adegbenro och Abdelrahman Saidi.
Matchen kostade Norrköping dyrt, dock, som fick tre nyckelspelare skadade.
- Vi jobbade riktigt hårt och vi kunde nog göra 2-1 i slutet, men jag är stolt, säger Saidi till Discovery+.

IFK Norrköping kom senast från en stark seger mot AIK, och ställdes under torsdagskvällen mot Degerfors IF.

När matchen blåstes igång var matchbilden som väntad: Norrköping dominerade bollinnehavet, styrde matchen och pressade Degerfors. Man hotade Degerfors flera gånger under de inledande tio minuterna genom Sead Haksabanovic och Samuel Adegbenro, men Jeff Gal i Degerfors-målet höll tätt.

Det höll i 38 minuter - innan hemmalaget tog ledningen. Haksabanovic vred och vände på sin vänsterkant innan han måttade inlägg som hittade pannan på Adegbenro som nickade in 1-0 från nära håll.

Drygt tio minuter in i den andra halvleken kvitterade Degerfors, dock. Erik Lindell levererade ett lågt inlägg som gick igenom Norrköpings straffområde, men hittade Abdelrahman Saidi precis utanför det. Saidi klippte till direkt och 1-1 var ett faktum.

Johan Bertilsson var sedan nära att avgöra matchen under de sista tio minuterna när han fick en passning vid Norrköpings straffpunkt, men en Peking-försvarare han sedan emellan och störde vilket resulterade i att avslutet smet precis utanför Oscar Janssons stolpe. Degerfors-staben ropade på straff i situationen, men domaren lät spelet fortgå.

Men det blev inga fler mål i matchen, som slutade 1-1. Ett resultat som innebär att Norrköping intar andraplatsen, medan Degerfors placerar sig på sjundeplats.

- Vi jobbade riktigt hårt och vi kunde nog göra 2-1 i slutet, men jag är stolt. Att göra mål i allsvenskan är en dröm, det är något jag har drömt om länge. Jag trodde inte att det skulle hända idag när jag gjorde min startdebut, säger Saidi till Discovery+ efter matchen.

Resultatet kostade mer än vad det smakade, dock, för Norrköping som fick tre nyckelspelare skadade när Samuel Adegbenro, Ari Skulason och Totte Nyman alla tvingades bryta matchen på grund av skada.

Startelvor

IFK Norrköping: Jansson - Wahlqvist, Lund, Agardius - Ishaq, Fransson, Bergmann Johannesson, Skulason - Levi, Adegbenro, Haksabanovic.

Degerfors IF: Gal - Sabetkar, Ekroth, Olsson - Lindell, Carlén, Gravius, Kralj - Abraham, Edvardsen, Saidi.

-
-
Publicerad 2021-05-13 kl 21:06

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.