Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Offensiva namn högst på Mjällbys önskelista

Mjällby är årets uppstickare i svensk fotboll. Men nykomlingen nöjer sig inte och satsar nu på att lyckas ännu bättre nästa säsong. Högst på önskelistan står därför offensiva nyförvärv.

- Skillnaden till en Europaplats för oss - även om vi inte gett upp ännu - är att vi i längden inte har producerat tillräckligt många mål, säger Mjällbys sportchef Thomas A Borstam till FotbollDirekt.se.

- Vi måste spetsa till oss offensivt ytterligare till nästa säsong. Men det handlar inte bara om våra anfallare. Vi måste spetsa till oss på mittfältet också. Topplagens mittfältare har gjort fler poäng än våra.

Årets största senasation i svensk fotboll är för många Mjällby.
Den lilla Blekinge-klubben har bitvis varit med i toppstriden innan en tillbakagång under hösten och chansen till en topp-4-placering ser ut att vara borta.
Men tro inte att Mjällbys ledning sitter fast i nuet.
Redan tar planer form för nästa säsong och Mjällbys sportchef är fast besluten om att 2011 ska bli ännu bättre.

- Det är klart att det blir en utmaning men ängsliga? Inte. Vi ser bara möjligheter, säger Borstam.
- Men det blir ju viktigt med en bra start. Å andra sidan har vi en riktigt bra grund att bygga vidare på. Titta bara på det faktum att vi hållit nollan tolv gånger under säsongen.

Och lika oblygt som Mjällby tagit sig fram under det här året - lika oblyga tänker ledningen vara i jakten på nya spelare till nästa säsong. Mjällby vill förstärka med etablerade nyförvärv.

- Absolut. Vi har kontinuitet och en stark ungdomsverksamhet. Men för att vi ska utvecklas och samtidigt ha råd att förlora spelare - så måste vi satsa.

- Vi räknar med några spelarförsäljningar fram emot årets slut och måste vara beredda - vilket vi är.

- Men samtidigt så har vi redan mycket kvalité som kommer bakifrån. Det får vi inte glömma bort. Från 16 år och uppåt spelar alla våra lag i högstadivisioner - vårt U21, juniorallsvenska och pojkallsvenska lag.

Ola Gustavsson

 

Publicerad 2010-10-10 kl 14:21
Annons
Annons
Annons