Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Aga lämnar Elfsborg - återvänder till Norge

Allsvenskan

Det har varit en snackis en tid.
Nu står det klart att Oscar Aga lämnar IF Elfsborg för Rosenborg BK. 
- Tyvärr blev det inte så mycket speltid som jag hoppats på, säger forwarden. 

Foto: Bildbyrån.

IF Elfsborg värvade för drygt ett år sedan den norske forwarden Oscar Aga, 22, från norska Grorud IL, men under förra säsongen fick han inte så mycket speltid, och blev noterad för två mål på 13 framträdanden i allsvenskan.

Nu meddelar Elfsborg att Aga lämnar för spel i den norska storklubben Rosenborg BK - efter en tid med spekulationer om en övergång. 

- Jag har haft en väldigt fin tid här. Från första dagen jag kom hit blev jag väl mottagen och jag har verkligen trivts här. Men tyvärr blev det inte så mycket speltid som jag hoppats på, säger forwarden på Elfsborgs hemsida. 

- När jag kom hit var det absolut ett steg upp från där jag varit tidigare. Träningsmiljön här har varit väldigt bra. Alla vill utvecklas, liksom jag och vilket jag känt att jag gjort här under året. Jag har även lärt mig mycket utanför planen. Mycket om mig själv, bo själv i utlandet. En fin tid att se tillbaka på, fortsätter han. 

ANNONS

Elfsborgs manager Jimmy Thelin om övergången:

- Oscar har ett driv och en potential för en bra framtid. Utifrån nuvarande truppsituation har vi kommit fram till en bra lösning för båda parter. Vi uppskattar tiden Oscar varit i IF Elfsborg och önskar honom lycka till i sin nya klubb.

Elfsborgs klubbchef Stefan Andreasson:

- Efter en sportslig och ekonomisk värdering har vi nu valt att acceptera en övergång till Rosenborg för Oscar. Oscar har varit ett föredöme på alla sätt hur man skall uppträda som professionell fotbollsspelare. Vi tackar honom för tiden hos oss och önskar han all lycka till i sin framtida karriär.

Rosenborg slutade i fjol på tredje plats i Eliteserien. Elfsborg kom i sin tur på sjätte plats i allsvenskan den gångna säsongen. 

Publicerad 2023-03-06 kl 17:02

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto