Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Officiellt: Blomberg lämnar AIK - presenterad av MLS-klubb

Foto: Bildbyrån/coloradorapids.com

Nästa

Avbryt
Försök igen

Johan Blomberg lämnar AIK.
Mittfältaren har presenterats av MLS-klubben Colorado Rapids.
- Ett otroligt svårt beslut att ta, säger Blomberg till AIK:s hemsida.

I mitten av oktober kunde Fotbollskanalen berätta att AIK ville förlänga med mittfältaren Johan Blomberg, och att klubben erbjudit honom ett nytt kontrakt. 

- Jag trivs jättebra här, sa Blomberg då.

Efter den sista matchen för säsongen sa också AIK-tränaren Rikard Norling att han gärna vill ha kvar Blomberg i truppen.

- Björn (Wesström, sportchef) jobbar stenhårt varje dag för att försöka sy ihop det, sa Norling.

Tidigare under tisdagen uppgav fotbolldirekt.se att 30-åringen lämnar AIK och därefter skrev Expressen att Blomberg flyttar till MLS-klubben Colorado Rapids. Nu har Colorado presenterat svensken på sin hemsida.

- Vi har följt Johan en tid och han är en spelare som vi tror kan ge en extra dimension till vårt lag, säger Colorados sportchef Pádraig Smith till klubbens hemsida.

Till AIK:s hemsida säger Blomberg:

- Jag vill tacka mina lagkamrater, ledarteamet, supportrar och alla runtomkring AIK Fotboll för tre fantastiska år. Det var ett otroligt svårt beslut att ta, men jag och min familj väljer att fortsätta våra liv på annat håll. Jag har under mina tre år burit AIK-tröjan med stolthet och hoppas få möjligheten att bära den igen i framtiden. Jag önskar klubben all lycka till kommande säsong.

AIK:s sportchef Björn Wesström berättar för AIK:s hemsida att man gärna hade velat behålla mittfältaren.

- Vår önskan var att komma överens och den ambitionen upplever jag att vi delat med Johan i förhandlingsprocessen. Sedan har det till slut visat sig att vi inte kan matcha det äventyr som nu ligger framför honom och hans familj. Johan har burit AIK-tröjan med den äran och har representerat klubben på ett föredömligt sätt under sina tre år i AIK, säger Wesström.

Publicerad 2017-11-21 kl 18:00
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons