Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Helsingborg värvar Hasse Eklund

Allsvenskan

Helsingborgs IF förstärker sin verksamhet inför återkomsten till allsvenskan.
Klubbens förre spelare och tränare, Hasse Eklund, har anställts som utvecklingschef.
Jag är glad att få vara en del av HIF igen, säger Eklund.

Foto: Bildbyrån.

Hasse Eklund är klar som ny utvecklingschef i Helsingborgs IF. Han har skrivit på ett treårskontrakt med klubben, meddelar HIF på sin hemsida.

- Jag är glad att få vara en del av HIF igen. Det är många positiva vibbar i staden runt Helsingborgs IF så det är roligt att vara en del av det positiva som just nu sker. Uppgifterna är spännande och roliga och jag får jobba med utveckling som jag verkligen brinner för, säger Eklund i en kommentar.

HIF beskriver att Eklund i sin roll kommer ha ansvar "bland annat för klubbens spelarutbildningsplan, uppföljning och utvärdering av akademitränare i samband med träning och match, klubbens interna tränarfortbildning samt att klubbens spelfilosofi och spelsätt följs". Dessutom ska han "agera mentor åt akademins tränare och strukturera HIF:s scouting av ungdomsspelare".

ANNONS

Helsingborgs akademichef Mikael Dahlberg:

- Hasse är en HIF:are som varit aktiv på den allra högsta nivån både i Sverige och utomlands såväl som spelare som tränare. Han har också en bra personlighet som ihop med hans gedigna erfarenhet och HIF-identitet tickar i alla boxar av vad vi söker hos en utbildningschef.

Eklund lämnade Falkenbergs FF förra året. Han har tidigare både spelat i och tränat HIF.

Publicerad 2022-01-17 kl 14:51

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto