Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Høgmo blir ny tränare i BK Häcken

Allsvenskan

GÖTEBORG/STOCKHOLM. Per-Mathias Høgmo är klar som ny tränare i BK Häcken.
Detta bekräftar nu Hisingenklubben.
- Det kan inte bli bättre än att vara här och vara tillbaka i Sverige, säger norrmannen.

3:52
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se en intervju med Per-Mathias Høgmo i spelaren ovan.

Per-Mathias Høgmo var en stor succé när han basade över Djurgården 2013. Norrmannen lämnade Stockholmsklubben efter den säsongen och blev sedermera norsk förbundskapten. Høgmo har efter det också varit tränare för Fredrikstad.

Nu är han klar som ny tränare i BK Häcken, som letat ny tränare sedan det stod klart att Andreas Alm skulle lämna klubben för danska Odense. Høgmo har skrivit på ett 2,5-årsavtal, som sträcker sig över säsongen 2023. 

- En spännande klubb med många kvaliteter. Mötet med Martin (Ericsson) och ledningen gav ett solitt intryck. Utvecklingsorienterat, mod och ambition är värderingar jag gillar, vilket gav stor motivation för uppdraget. Allsvenskan är en rolig liga att jobba i och Göteborg är en fin stad, säger Høgmo till klubbens hemsida.

ANNONS

På presskonferensen som hölls under lördagen uttalade sig Høgmo om flytten.

- Det kan inte bli bättre än att vara här och vara tillbaka i Sverige. Jag blev väldigt imponerad av det första mötet med klubben. Det kändes bra och det här gick ganska fort.

Høgmo har en bakgrund som förbundskapten för Norges landslag mellan 2013 och 2016. Han kommer senast från en tjänst som chef för det norska fotbollsförbundets topptränarutbildning.

- Vi har använt oss av en extern partner i den här rekryteringsprocessen och skapat en profil. Vi har inte letat efter vem, utan vad. Vi har gått efter ett antal kriterier, spelstil, ledarskap samt både kort- och långsiktigt tänk. Det har lett fram till ett antal namn. Per-Mathias stod ut mest och bäst utifrån de kriterierna, säger sportchef Martin Ericsson på presskonferensen.

ANNONS

Häcken bekräftar även att de tillsatt en ny assisterande tränare, engelsmannen Martin Foyston som arbetade tillsammans med Per-Mathias Högmo i både Djurgården och det norska herrlandslaget. Foyston kommer närmast från uppdraget som förbundskapten i den findländska U21-landslaget.

Sportchef Ericsson beskriver Foyston i ett pressmeddelande:

- En ung men ändå erfaren assisterande tränare med spetskompetens i analys och individuell utveckling, som jobbat nära Per-Mathias tidigare. Vi ser över helheten i ledarstaben nu för att se hur vi optimerar oss.

Foyston själv, är taggad inför den nya utmaningen.

- Jag är väldigt tacksam över att komma till Häcken. Det här känns som en stor och kärleksfull förening. Jag och Per-Mathias har pratat i flera år om att jobba ihop igen, säger han på presskonferensen.

ANNONS

Häcken återsamlas på måndag (14 juni) inför återstarten av allsvenskan. Efter EM-uppehållet väntar match mot AIK på hemmaplan, söndag 4 juli.

Publicerad 2021-06-12 kl 10:46

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto