Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Officiellt: Malmö FF säljer Hugo Larsson

Allsvenskan

Hugo Larsson lämnar Malmö FF för Eintracht Frankfurt.
MFF hävdar att det rör sig om en allsvensk rekordsumma. 
- Jag är otroligt tacksam, säger talangen på klubbens hemsida. 

Foto: Ludvig Thunman/Bildbyrån

Se

Malmö FF-talangen Hugo Larsson, 18, har under senaste åren imponerat i allsvenskan, och därmed kopplats ihop med en flytt utomlands.

Nu går MFF ut med att Larsson flyttar till Eintracht Frankfurt, och hävdar att det rör sig om en rekordövergång. Under söndagen uppgav Aftonbladet att övergångssumman är på motsvarande 132 miljoner kronor, men under måndagen rapporterade samtidigt tyska Sport1 att övergångssumman är på motsvarande 93 miljoner kronor. 

Larsson, som skrivit på ett kontrakt med Bundesliga-klubben till 2028 och som kommer att bära tröjnummer 16, berättar att han är tacksam över sin tid i Malmö FF. 

Annons

- Jag kom hit som en 12-åring med stora drömmar om att få uppleva det jag nu faktiskt fått vara med om. Det har inte alltid sett så ljust ut men jag fortsatte tro på det. Jag är otroligt tacksam över alla bra tränare och lagkamrater som stöttat mig de här åren. Det här är ett fint kvitto för hela föreningen, säger Larsson på MFF:s hemsida och fortsätter:

- Jag vill hälsa våra supportrar att fortsätta göra det ni är bra på. Ni betyder allt för oss spelare. Det går inte att förklara känslan av att komma till en bortamatch och känna att man är på hemmaplan. Och att gå ut här på stadion är magiskt. Särskilt eftersom man stått där på läktaren själv.

- Jag har några veckor kvar att njuta av allt det innebär att vara MFF-spelare. Det är två matcher kvar och särskilt hemmamatchen kommer att bli speciell. Just nu känner jag bara en stor tacksamhet.

Annons

MFF:s sportchef Daniel Andersson:

- Det här är precis vad Malmö FF handlar om. Det började med en scouting i närområdet och sedan en lång rad år av hårt jobb och god utveckling genom vår akademi, där många väldigt kompetenta ledare gjort ett fantastiskt arbete. Detta arbete togs sedan vidare i A-laget på ett fint sätt, säger han och fortsätter:

- I slutändan är det självklart så att Hugo Larsson ska ha störst beröm av alla. Han är en fantastisk talang och fotbollsspelare men minst lika mycket en fantastisk kille som dessutom är MFF:are in i själen.

- Vi önskar Hugo stort lycka till ute i Europa och håller så klart en nära kontakt med honom med hopp om att en dag välkomna honom tillbaka igen.

Frankfurt-basen Markus Krösche:

Hugo Larsson är en ung och redan etablerad mittfältare med enorm potential, och som kommer att stärka vår trupp. Trots hans späda ålder är Hugo redan en regelbunden startman för de nuvarande svenska cupmästarna, vilket inte bara ger en indikation om hans talang, utan också om hans karaktär. Vi kommer att bygga upp honom och hjälpa honom att ta nästa steg. Vi är övertygade om att han kommer att ge oss massor av spänning i framtiden, säger han på den tyska klubbens hemsida. 

Annons

Larsson, som totalt sett gjort 59 matcher med MFF:s A-lag, kommer att vara tillgänglig för spel i klubbens kommande två matcher i allsvenskan, och lämnar därefter Skåneklubben den 1 juli för att installera sig i Tyskland. 

Mer inom kort. 

Publicerad 2023-05-29 kl 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto