Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Milojevic klar för Hammarby

Allsvenskan

Stefan Billborn fick gå från Hammarby.
Nu bekräftar Hammarby att Röda Stjärnan-tränaren Milos Milojevic, 38, ersätter med ett avtal på 3,5 år.
- Det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften, säger Milojevic i en kommentar.

Foto: Bildbyrån

Ett cupguld räckte inte. Hammarbys hackiga allsvenska vår, där de ligger åtta och har elva poäng på åtta matcher blev droppen. Klubben sparkade Stefan Billborn med motiveringen:

- Vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, sade klubbens tf vd Richard von Yxkull via klubbens hemsida.

Nu står det klart vem som ersätter. Likt de uppgifter Fotbollskanalen tidigare tagit del av blir det den forne Mjällby-tränaren Milos Milojevic, 38. Kontraktet stäcker sig tre och ett halvt år framåt, över säsongen 2024.

- Det känns väldigt bra att komma hit till Hammarby, och det är med stolthet jag tar mig an den här uppgiften. Det är samtidigt ett stort ansvar att ha den här positionen i en klubb med de ambitioner Hammarby har. Hammarby vill fortsätta utvecklas och ta flera titlar, vilket matchar mina ambitioner. Det är en stor utmaning, men i en bra miljö med stor potential. Min uppgift är att utveckla spelet och samtidigt utveckla spelare, och jag ser fram emot att vara med och bidra till den resa Hammarby är inne på, säger Milojevic i en kommentar på klubbens hemsida.

ANNONS

Milojevic ansluter närmast från Röda Stjärnan där han agerat assisterande tränare bakom den forne storspelaren Dejan Stankovic.

Så här säger Bajens sportchef Jesper Jansson om rekryteringen av Milojevic i en kommentar:

- Det var viktigt för oss att få in en tränare med internationell erfarenhet samtidigt som han är uppdaterad på svensk fotboll. Milos är tydlig i sitt ledarskap, liksom i sin spelidé och i sin kravställning på spelartruppen. Han är skolad i den serbiska fotbollen, och har därefter gjort många år på Island, som spelare, och framför allt som ledare där han sett till att skaffa sig en djup och bred utbildning. I och med sin tid i Mjällby kan han också svensk fotboll. Erfarenheterna han skaffat sig från de olika fotbollskulturerna avspeglar sig i hans ledarskap, och hur han tar sig an människor.

ANNONS

Milojevic har tidigare tränat isländska Vikingur och Breidablik innan han 2018 anslöt till Mjällby som akademitränare. Under sommaren samma år tog han över huvudansvaret efter Jonas Andersson. Där gjorde han succe och tog upp laget till superettan. En serie Mjällby året efter (2019) vann och avancerade till allsvenskan. Dock lämnade han klubben efter säsongen. Enligt Mjällby handlade det om att serbens löneanspråk var för höga.

Hammarby ligger på åttonde plats i allsvenskan efter åtta spelade omgångar. Den första matchen man spelar i allsvenskan efter uppehållet är hemma mot Halmstad, 4 juli.

Publicerad 2021-06-13 kl 23:01

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto