Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Billborn får sparken av Hammarby

Allsvenskan

Stefan Billborn lämnar Hammarby.
Tränaren får sparken, meddelar klubben.
- Vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger klubbens tf vd Richard von Yxkull via klubbens hemsida.

4:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkter från finalen av svenska cupen där Hammarby vann.

Stefan Billborn tog över som huvudtränare i Hammarby 2018, sedan Bajen sparkat danske Jakob Michelsen som ledde laget året innan.

Billborn fick en drömstart på sin tid som Hammarby-tränare och laget slogs i toppen hela 2018. Snöpligt för Bajen och Billborn var dock att laget missade Europa-spel då man tappade i de sista omgångarna och slutade på fjärde plats. 2019 blev en än mer lyckad säsong för Billborn då Hammarby slutade på tredje plats och slogs om SM-guldet ändå in i sista omgången.

Sedan dess har det dock gått tyngre för Hammarby och Billborn. 2020 slutade man på åttonde plats i allsvenskan trots att man inför säsongen tippades som främsta utmanare till Malmö FF om SM-guldet. Och vårsäsongen har också kantats av svajiga resultat där Hammarby i nuläget ligger på åttonde plats i allsvenskan, nio poäng bakom serieledande MFF.

ANNONS

Och nu agerar Bajen - Billborn får sparken med omedelbar verkan, meddelar klubben.

Noterbart är att Billborn får sparken efter att han lett laget till klubbens andra titel någonsin. I slutet av maj vann nämligen Hammarby svenska cupen efter finalseger mot Häcken. Den första titeln Bajen tog var SM-guldet 2001. Inför finalen rapporterade Aftonbladet att klubben bestämt sig för att sparka Billborn, oavsett om de vann cupen eller ej. Så blev det.

Vi har tagit ett beslut att göra en förändring på chefstränarposten. Det innebär att Stefan Billborn lämnar sitt uppdrag, och att Hammarby Fotboll kommer att presentera en ny chefstränare inom kort. Det här beslutet har tagits efter en längre tids utvärdering och det var inget lätt beslut att ta. Stefan är och har varit en mycket omtyckt medarbetare, och han har gjort ett viktigt arbete för oss. Vi har dock gemensamt inom klubbledningen tillsammans med den sportsliga ledningen kommit fram till att vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger klubbens tf vd Richard von Yxkull via klubbens hemsida.

ANNONS

Sportchef Jesper Jansson:

- Stefan är en oerhört skicklig fotbollstränare som åstadkommit mycket under sin tid hos oss. Med sin professionalism och öga för detaljer har han tagit vårt spel till en ny nivå, och inte minst lett oss till Hammarbys första titel på 20 år. Tittar vi på var vi befann oss sportsligt när vi tog in Stefan 2018 jämfört med var vi är i dag så har han uppfyllt allt det vi förväntade oss av honom. Nu är det dags att ta nästa kliv i vår utveckling, och vi kommer att ta in någon som kan bygga vidare på det Stefan tillsammans med den övriga ledarstaben lagt grunden till, säger Jansson.

Hammarby meddelar att arbetet med en ersättare är inne i slutskedet. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen, som även Expressen rapporterat om, är den forne Mjällby-tränaren Milos Milojevic nära klubben.

ANNONS

- Vi förstår att det finns ett stort intresse för vem som tillträder som ny chefstränare, men vi ber om att få återkomma till det så fort det är klart. Vi har långt gångna samtal med ett par tilltänkta kandidater och kommer att kommunicera vem vår nya chefstränare blir så fort vi har nått ett beslut, säger von Yxkull.

Publicerad 2021-06-11 kl 09:42

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto