Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Experten om Billborn-beskedet: "Jag tycker det är märkligt"

Allsvenskan

Stefan Billborn har sparkats av Hammarby IF.
Experten Erik Edman vet vad han tycker om beslutet.
- Jag tycker det är märkligt, mycket märkligt, säger han till Fotbollskanalen.

4:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

I spelaren ses höjdpunkter från finalen av svenska cupen där Hammarby vann.

Under fredagens morgon meddelade Hammarby att man valt att avskeda Stefan Billborn, och han får därmed lämna uppdraget som huvudtränare i klubben. Ett beslut som enligt experten Erik Edman kom taktiskt efter att cupeuforin lagt sig.

Om det är rätt eller fel beslut enligt Edman?

- Jag tycker att det känns märkligt, man måste komma ihåg att Stefan (Billborn) gjort ett kanonjobb, Jocke (Joachim Björklund) har gjort ett kanonjobb tillsammans med Jesper Jansson, så de tre har varit otroligt viktiga för den utveckling av hela Hammarby som skett de senaste åren. Men man kan också komma ihåg att uppdraget när man sparkade Michelsen var att spela en attraktiv fotboll, man har sålt spelare för mycket pengar, och man har också vunnit. Så han tickar i alla boxar på något sätt där, så utifrån det känns det märkligt som tusan, säger Edman till Fotbollskanalen och fortsätter:

ANNONS

- Sedan är det så att när man inte är på insidan så har man inte hundra koll, så är det ju. Men man kan också konstatera detta: ledning och spelare i klubbar som Hammarby och IFK Göteborg sätter också en jäkla press på sig själva. När man då så att säga "skyller på en tränare", innebär det också att "då fan får ni börja vinna här grabbar".

Stefan Billborn får alltså sparken, trots att han vann cupguldet nyligen. Jesper Jansson uttalade sig i klubbens pressmeddelande och menade att det är dags att ta ett nytt steg nu, ett steg som enligt Edman måste vara SM-guld.

- Det kan inte vara något annat, det kan inte finnas något annat. Sedan måste man när man arbetar och verkar i allsvenskan ta in i beaktningen att vi har ju ett Bayern München (Malmö FF) i vår serie. Som har mycket, mycket större resurser än alla andra, det går liksom inte att komma runt att MFF är favoriter att vinna varje år - det är bara fakta. Då blir ju möjligheten att vinna ligan mycket mindre för andra såklart.

ANNONS

Hur tror du det här kommer påverka Hammarby?
- Det beror såklart på vem man får in, nu är det rykten om Milos Milojevic. Han har väl ett bra rykte om sig så, sedan är det lite svårt att värdera hans roll i Hammarby kontra det han gjorde i Mjällby eller på Island. För det är en helt annan miljö, en helt annan typ av utmaning. Det kanske är ett internationellt namn de känner att de vill ta in för att ta det här nästa steget, säger Edman och fortsätter:

- Sedan ibland kan jag tycka att nästa steg är inte alltid att förändra, nästa steg är att förbättra det man redan gör bra - och det var det jag ändå kände att Hammarby var på väg med Stefan (Billborn) liksom. Visst de har inte varit perfekta, de har torskat något derby, de har haft lite utmaningar försvarsmässigt, men återigen så ser jag en fördel med att ha kontinuitet på tränarposten och i stället byta ut spelarna succesivt på olika sätt.

ANNONS

Hammarby meddelade i samband med sparkning av Billborn att arbetet med en ersättare är inne i slutskedet. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen, som även Expressen rapporterat om, är det som Edman var inne på, den forne Mjällby-tränaren Milos Milojevic nära klubben.

Publicerad 2021-06-11 kl 10:59

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto