Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Bajens sportchef om beslutet att sparka Billborn: "Vår trend har planat ut"

Allsvenskan

Cupguldet till trots.
Hammarby sparkar Stefan Billborn - och sportchef Jesper Jansson berättar varför.
- Vi känner att vår trend planat ut den sista tiden, säger han till Fotbollskanalen.

4:11
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkter från cupfinalen i spelaren ovan.

På fredagen stod det klart att Hammarby går skilda vägar med tränare Stefan Billborn. Detta bara veckor efter att Hammarby tog hem cupen, och hyllades av tusentals supportrar på söder.

- Vi behöver en förändring för vår fortsatta sportsliga utveckling, säger klubbens tf vd Richard von Yxkull via klubbens hemsida.

Klubbens sportchef Jesper Jansson utvecklar kring processen.

- Som vi varit tydliga med hade vi beslutat tidigt att vi skulle ha ett utvärderingsmöte efter de här åtta omgångarna i allsvenskan och cupspelet, vilket vi haft. Utav det kom det här beslutet.

När fick Stefan beskedet?
- Under gårdagen.

ANNONS

Hur var det samtalet?
- Det är väldigt tuffa besked att ge och givetvis ännu tuffare att få. Stefan är ju ett proffs liksom, men det är ändå alltid tufft. Han har gjort ett fantastiskt arbete under de här åren i Hammarby.

Inför cupfinalen rapporterade Aftonbladet att Billborn skulle få sparken - oavsett resultat. Då dementerade Jesper Jansson uppgifterna.

- Nej, jag satt i intervju med Aftonbladet innan och sa att vi fokuserar på cupfinalen fullt ut, svarade Jansson till Fotbollskanalen på frågan om det stämmer eller inte.

Varför dementerade du Aftonbladets uppgifter när ni nu valt att sparka Billborn?
- Vi hade inte bestämt något utan vi dementerade det med all rätt. Det vi varit tydliga med är att vi skulle ha ett utvärderingsarbete efter eventuell cupfinal och under uppehållet.

Du menar att ni inte hade tagit något beslut innan finalen?

ANNONS
- Nej

På sociala medier rasar hundratals Bajen-supportrar i klubbens olika kommentarsfält mot beslutet - samtidigt som en hel del välkomnar förändringen. Hur Jansson ser på kritiken som riktas mot honom och övriga klubbledningen?

- Det är fullt förståeligt för Stefan har gjort ett fantastiskt jobb för Hammarby under de här åren. Det här är inget beslut taget på grund av någon kris eller enskilt resultat. Utan vi känner att vår trend planat ut den sista tiden. Så det här är ett beslut utifrån hur vi ska ta Hammarby framåt.

Vad händer med assisterande tränare "Jocke" Björklund?
- För nu har vi endast beslutat oss för att byta chefstränare.

Nu arbetar klubben med att få en ersättare på plats. Enligt uppgifter till Fotbollskanalen, som även Expressen skrivit om, är den forne Mjällby-tränaren Milos Milojevic nära att ersätta.

ANNONS

- Jag har inga kommentarer på det. Som sagt fick Stefan beskedet igår och nu kommer vi intensifiera arbetet med de kandidaterna som vi har.

Hur nära är ni en lösning?
- Killarna börjar träna på måndag och vi tror väl inte att vi har någon på plats tills dess. Men vi är i en slutfas med de kandidater vi har.

Publicerad 2021-06-11 kl 12:22

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto