Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ALLSVENSKAN

Officiellt: Norrköping köper loss Eliasson från AIK

Foto: SCANPIX

Nästa

Avbryt
Försök igen

Niclas Eliasson var under hösten utlånad från AIK till IFK Norrköping.
Nu står det klart att Peking köper loss mittfältaren.
- Jag kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i, säger Eliasson till Norrköpings hemsida.

Niclas Eliasson hade svårt att ta en ordinarie plats i AIK, men har som utlånad blivit en viktig pjäs i IFK Norrköping under sommaren och hösten. Nu står det klart att det blir en fortsättning för 20-åringen i Norrköping.

Peking utnyttjar sin köpoption i låneavtalet då man köper loss Eliasson från AIK, och skriver nu ett treårskontrakt med mittfältaren. Det bekräftar Norrköping på sin hemsida.

- Vi har en riktigt bra grupp och jag känner att jag har utvecklats på ett bra sätt, det kändes bra direkt. Jag kände snabbt att det här är en miljö som jag kan utvecklas mycket i och bli en ännu bättre spelare som kan hjälpa laget, säger Eliasson till Norrköpings hemsida.

Under sin tid i AIK gjorde Eliasson ett mål och en assist på 31 allsvenska matcher, varav tolv var starter. I Norrköping blev det under sommaren och hösten ett mål och en assist på tolv matcher, varav åtta starter.

Norrköpings manager Jens Gustafsson är glad över värvningen.

- Han har snabbt vunnit stort förtroende hos publik, lagkamrater och ledarstab med sitt positiva sätt, sin glädje för fotbollen och sitt hårda arbete. Vi ser en väldigt stor potential i Niclas och är övertygade om att vår vardagliga miljö kommer hjälpa honom att bli en väldigt betydelsefull spelare för IFK Norrköping, säger Gustafsson till klubbens hemsida.

Tidigare har Eliasson vunnit superettans assistliga med Falkenberg under säsongen som klubben flyttades upp till allsvenskan, 2013, då Eliasson endast var 17 år.

Se Eliassons mål mot Helsingborg i september i spelaren ovan.

Publicerad 2016-11-03 kl 15:04

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER