Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Officiellt: Salomonsson återvänder till IFK Göteborg

Allsvenskan

IFK Göteborg har gjort klart med ännu en hemvändare.
Emil Salomonsson, 32, har skrivit på för tre år.
- Förhoppningsvis är Emil ännu bättre nu än när han lämnade, säger Blåvitts sportchef Pontus Farnerud till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Emil Salomonsson spelade 293 matcher för IFK Göteborg mellan 2011 och 2018. Nu, efter en utlandssejour i Japan, återvänder högerbacken till Blåvitt. 32-åringen har skrivit på ett treårskontrakt.

- De två senaste åren har varit ett spännande äventyr och det har gett mig väldigt mycket. Nu känns det riktigt bra att komma tillbaka. Jag längtar efter allt runtomkring Blåvitt, för det är så jag känner, att detta är mitt hem som fotbollsspelare, säger Salomonsson i ett pressmeddelande.

Han fortsätter:

- Min löpkapacitet finns kvar och jag har förbättrat min högerfot ännu mer. Jag fick ett stort förtroende i Japan och känner att jag har vuxit med det. Bland annat genom att jag fick ta mycket fasta situationer. Jag har utvecklats både som fotbollsspelare och som människa där. Jag tar med mig många erfarenheter hem till Blåvitt.

ANNONS

IFK Göteborgs sportchef Pontus Farnerud är mäkta nöjd med att Salomonsson nu återvänder till Kamratgården.

- Det känns väldigt bra. Emil är en väldigt bra spelare och förhoppningsvis ännu bättre nu än när han lämnade IFK Göteborg. Det är en väldigt bra person att få in i en organisation och trupp. Han visade hos oss att han var en av allsvenskans bästa högerbackar, med offensiven som sitt signum. Han har gjort mycket poäng under tiden i Japan också, säger Farnerud till Fotbollskanalen.

- Han har en fin högerfot. Det har vi sett i Japan, att han legat bakom en hel del mål. Vi har fina fötter i laget redan och nu får vi ytterligare kompetens på den fronten.

Vad kan han bidra med utöver det sportsliga?
- Det är en jätteprofessionell person och spelare som föregår med gott exempel på och utanför plan. Han pushar lagkamrater, tränar extra och tar hand om kroppen på bästa sätt.

ANNONS

Hur länge har ni haft kontakt med varandra?
- Vi har haft pågående kontakt sedan en tid tillbaka. Det har väl varit mer eller mindre kontakt hela året, men utifrån vår ekonomi och hans situation (Salomonssons kontrakt gick ut vid årsskiftet) kände båda parter att vi skulle sikta på 2022.

Salomonsson ansluter till Blåvitt i början av januari när laget återsamlas igen efter jul- och nyårsledigheter.

- Det blir en nystart som vi gör tillsammans nu. Vi kommer att ta med oss den positiva avslutningen som laget gjorde under den allsvenska slutspurten och bygga vidare på det. Jag längtar efter att vara en del av det, säger Salomonsson.

Högerbacksveteranen blir IFK Göteborgs andra nyförvärv inför 2022. Under gårdagen presenterades den nigerianske ytterbacken Ogbu Abraham, 19. Förra säsongen återvände flera spelare, däribland Marcus Berg och Oscar Wendt, till Blåvitt.

ANNONS
Publicerad 2021-12-10 kl 12:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto