POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

ÖFK inte oroligt för elitlicensen: "Skulle förvåna mig oerhört"

Foto: Bildbyrån.

Nästa

Avbryt
Försök igen

Licensnämnden följer Östersunds FK:s ekonomi för att kunna bevilja elitlicens, skriver TT.
Lennart Ivarsson, vd i föreningen, känner ingen oro.
- Jag tycker att vi har ett väldigt gott grepp på vår ekonomi, säger han till TT. 

Östersunds FK slutade i år på tolfteplats i allsvenskan, men är samtidigt fortsatt i ekonomisk kris. ÖFK har hittills samlat ihop drygt åtta miljoner kronor av de 20 miljoner kronorna som klubben gick ut med som mål att få in innan årsskiftet för att säkra driften 2020. 

Tidigare i veckan fick klubben i varje fall ett positivt besked gällande en anmälan som skulle kunna ha resulterat i en tvångsdegradering. Svenska Fotbollförbundets licensnämnd anmälde nämligen, i samband med att åtal väcktes mot ÖFK:s förre ordförande Daniel Kindberg, klubben till SvFF:s disciplinnämnd, samtidigt som det upprättades en anmälan till SvFF:s representantskapsmöte, det organ som fattar beslut kring eventuell degradering. Disciplinnämnden tog däremot inte upp anmälan med hänvisning till preskriptionstiden, som är på två månader, och därmed överklagades det till Riksidrottsnämnden som i förra veckan valde att gå på samma spår. Därmed lade även licensnämnden ner anmälan som skulle ha tagits upp på representantskapsmötet. 

Nu rapporterar däremot TT att ÖFK fortsatt är föremål för ärende hos licensnämnden, i det här fallet gällande elitlicens. För att en klubb ska beviljas elitlicens krävs det att föreningen per den sista augusti i år inte hade några skulder till spelare, anställda eller till skattemyndighet, andra klubbar eller till Svenska Fotbollförbundet eller distriktsförbundet. Samtidigt ska föreningen klara driften för det kommande året, det vill säga över hela 2020.

ÖFK har dock tidigare inte kommunicerat om några skulder som föreningen hade den 31 augusti i år, även om föreningen, enligt ÖP, hade en hyresskuld till Östersunds kommun då på 703 000 kronor som förföll det datumet, men som föreningen fick uppskov med. 

- Det blir väsentligt att göra trovärdigt att man har ekonomiska förutsättningar att driva hela nästa säsong. Det gäller alla klubbar. Ingen vill ju vara med om att en klubb under pågående säsong, eller ännu värre strax före seriepremiären, går i konkurs och försvinner, säger Kjell Sahlström, licensnämndens sekreterare, till TT. 

ÖFK:s vd Lennart Ivarsson är däremot inte orolig över att föreningen inte ska beviljas elitlicens. 

Nej, det skulle förvåna mig oerhört. Jag tycker att vi har ett väldigt gott grepp på vår ekonomi och vi har presenterat en plan för förbundet. Sedan får vi ju kompletterande frågor från dem som vi också håller på att svara på, säger han till TT. 
Publicerad 2019-11-04 kl 18:52
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå