Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån.

ÖFK-kaptenen förklarar - därför bojkottas lokaltidningen: "Känns som att de jagar oss"

ÖFK-spelarna ville inte prata med Östersund-Posten efter AIK-matchen.
Nu berättar ÖFK-kaptenen Tom Pettersson om varför spelarna inte vill prata med ÖP.
- Det känns som att de är på jakt efter oss, säger lagkapten Tom Pettersson till Fotbollskanalen.

I den allsvenska premiären ställdes Östersunds FK mot AIK på Friends Arena. Matchen slutade 0-0. Efter att mötet var färdigspelat var det fritt fram för medierna att prata med ÖFK-spelarna. Förutom för Östersunds-Posten. ÖFK-spelarna nobbade intervjuer med lokaltidningen. De reagerar stark på ÖP:s bevakning av Östersunds FK den senaste tiden och framför allt av den påstådda skenförsäljning av en restaurangbarack som enligt SVT:s Uppdrag granskning hjälpte klubben att rädda ekonomin år 2013.  

ANNONS

- Jag hade ett snack med spelarna i går. Spelarna själva säger att de inte har förtroende för Mittmedia och det de skriver. De tycker att deras bevakning av ÖFK den senaste tiden har varit väldigt ensidig. De har inte förtroende för det Mittmedia gör. Jag vill tydligt påpeka att det är spelarna själva som tagit det här beslutet. De körde ut ledarna och övriga och hade ett möte under förra veckan där de var eniga i spelartruppen och sa: "vi vill inte ha det på det här sättet", säger pressansvarige Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

ÖFK:s lagkapten Tom Pettersson utvecklar Lidströms svar:

- Vi hade ett spelarmöte där vi diskuterade om en rad händelser, det finns många anledningar till det. Vi kom fram till att vi inte har någon lust att prata med dem längre. Bland annat var det en incident med en spelare i stan som ställde sig på deras parkering och han skulle hämta ett paket snabbt. Vår spelare gjorde fel, men det rättfärdigar inte att en på ÖP springer ut med mobilkameran och är hotfull mot honom och påstår att han är hotfull. Det känns som att ÖP är på jakt efter oss och vi känner oss inte rättvist behandlade,

ANNONS

Tom Pettersson fortsätter och berättar om sin syn av den påstådda skenförsäljningen av restaurangbaracken:

- Det kom ut att elitlicensen inte var hotad av den här baracken, som de påstod i Uppdrag granskning. Det visste UG om, men de tog med det ändå. De sket i det. Det rapporterades om i media, att ”okej”, de ljög om det. Men ÖP rapporterade inte ett skit. De skriver inte en rad om det. Då känner vi ”vad fan, varför ska vi underlätta deras arbete när de inte underlättar vårt?”. Vårt förtroende för dem är bortblåst. Sedan kan de skylla på en markering mot den fria demokratin i och med att vi inte pratar med dem, men det rättfärdigar inte hur de är mot oss. Det tråkiga är att de som läser ÖP i stället får läsa kommentarerna på vår hemsida. Man kan inte lägga det på oss, nu får det fan räcka, säger Tom Petterson.

Pettersson menar att det finns fler exempel på att ÖFK behandlats orättvist och bland annat nämner han en krönika där klubben kallats för "sekt". Vad gäller rapporteringen gällande brottsmisstänkte Daniel Kindberg (tidigare ordförande) tycker Pettersson att man kan invänta rättsprocessen. 

ANNONS

- Vi har ett rättssystem som ska tag i det här om fel har begåtts av Daniel (Kindberg) eller Östersunds FK. Då kommer vi få ett straff och jag kommer att svara på alla frågor som folk vill veta. Men just nu är det bara trycka på och ÖP står längst fram med lansen. Till slut kommer man till en punkt där man känner att vi får stå upp för oss själva.

Hur länge bojkotten kommer att pågå är inte fastslaget. ”Tills vidare”, är svaret.

- Vi har inte sagt hur länge den ska pågå, till vidare. Förtroende är på noll just nu, sedan får vi se om det ändras. Det får tiden utvisa, säger Tom Pettersson.

Gällande bojkotten kommer ÖFK:s pressansvarige Niclas Lidström att ha ett möte med Östersunds-Posten.

- Jag ska ha en diskussion med Mittmedias sportchef och vi hade sms-kontakt i går kväll. Vi ska ha en diskussion och jag ska berätta det som jag berättar nu. Men än en gång, det här är inte sanktionerat av klubben. Det är ingen i klubben som har begärt detta. Men spelarna väljer själva om de vill prata med media, när och vilka de vill prata med. Det är precis samma sak som i landslaget, säger Niclas Lidström.

ANNONS

Ska då medierna kunna granska klubbar utan att det får konsekvenser i form av inga spelarintervjuer? Ja, tycker Tom Pettersson.

- Självklart. De ska inte stryka oss medhårs, de är journalister. Men de måste hålla en nivå. Om det händer någonting som inte är bra med klubben så ska man rapportera om det, men då ska man ha all fakta på bordet.

Fotnot: Den tidigare ordföranden Daniel Kindberg är åtalad på fyra punkter för ekonomisk brottslighet.

Publicerad 2019-04-01 kl 14:00

Streama alla matcher från Svenska Cupen

Och massor av annan fotboll, sport och underhållning.

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto