POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
3d

ÖFK-topp viftar bort Kindberg - och svarar om hemliga sponsorn: "Ingen bluff"

Foto: Bildbyrån

Miljonerna från hemliga sponsorn saknas fortfarande.
Nu kommenterar Maria Wilén i ÖFK:s styrelse avtalet som ännu inte genererat pengar.
- Det här är ingen bluff, säger hon till Östersunds-Posten.

Det har stormat runt Östersunds FK och dess styrelse de senaste dagarna. I tisdags uppmanade en grupp sponsorer, ledda av Nils-Åke Hallström, personerna i styrelsen att ställa sina platser till förfogande framöver.

Nu svarar Maria Wilén, ordförande i ÖFK:s bolagsstyrelse, på avgångskravet. Till Östersunds-Posten säger hon att sponsorerna inte har all information om situationen som råder - och även:

- Nils-Åke Hallström är som ett popcorn. Han poppar upp en gång per år lagom till årsmötet. Tänk om han tagit telefonen och pratat med oss i ledning och styrelse istället för att framföra kritik via media. Det hade gagnat klubben bättre.

I samma intervju med ÖP bekräftar Wilén att det inte bara är sponsorer som är kritiska till nuvarande klubbledningen, utan även förre ordföranden Daniel Kindberg, som i tingsrätten är dömd till tre års fängelse för ekonomisk brottslighet (domen har överklagats).

- Visst, vi får kritik av honom, men jag ger inte mycket för det han påstår. Jag tycker hans record bakåt ger en bra bild av vad som hänt. Jag vet att läsarna kommer att lägga ihop sitt eget pussel och jag tycker att hans agerande i den här föreningen talar sitt eget tydliga språk.

Den senaste tiden har mycket runt ÖFK kretsat kring det sponsoravtal som klubben säger sig ha skrivit med ett "utländskt bolag" och som ska generera 15 miljoner. Aftonbladet har tidigare kunnat berätta att klubben uppgett för SvFF:s licensnämnd att pengarna från sponsorn skulle ha varit inne i januari men fortsatt har inga miljoner trillat in på Östersunds konto.

- Vi har ett avtal. Vi har bara inte fått pengarna ännu, men vår vd jobbar intensivt med att slutföra affären. De som eventuellt tror att vi farit med osanning baktalar oss. Det här är ingen bluff.

ÖFK har hittills inte velat berätta vad det är för företag som ska sponsra klubben med 15 miljoner. Enligt Aftonbladet rör det sig om ett brittiskt fondbolag.

Publicerad 2020-02-13 kl 07:18
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå