Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ÖFK:s supporterklubb: "Mycket lögner - styrelsens förtroende är förbrukat"

Allsvenskan

En grupp sponsorer uppmanar styrelsen i Östersunds FK att ställa sina platser till förfogande.
Klubbens supporterklubb, Falkarna, tycker precis likadant.
- Det har varit mycket lögner, styrelsens förtroende är förbrukat, säger Ewa Forsberg till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån

Tidigare under tisdagen kom uppgifter om att en grupp av Östersunds FK:s sponsorer, företagare och aktieägare uppmanar styrelse och vd att ställa sina platser till förfogande inför årsmötet 12 mars. Anledningen ska vara ett missnöje kring den senaste tidens turbulens kring klubbens ekonomi, vilket gör att det inte längre finns något förtroende.

Ewa Forsberg är ordförande i ÖFK:s supporterklubb Falkarna – och hon är inne på precis samma spår.

- Jag kan inte annat än att hålla med. Vi i Falkarnas styrelse gick ut med något liknande för tre månader sedan där vi förklarade att vi tyckte att förtroendet var förbrukat. Vi har känt under flera månaders tid att de bland annat inte talar sanning. De ställs mot väggen med fakta och ändå förnekar fakta – och sen kommer det fram att det var så i alla fall, säger Forsberg och fortsätter:

Annons

- Alla dessa löften om pengar som ska komma in, som vi inte ser. Det är klart att det i det här läget, när man har ett förbrukat förtroende och inte kan redovisa för pengarna som kommer in, då förstår jag att det inte bara är vi supportrar som börjar fundera – utan att sponsorerna också gör det. Jag tror det enda sättet för klubben nu är att börja om från början.

Kan du utveckla vad du menar med förnekelse.
- Det jag tänker på mest är väl det från i somras, när vi fick veta att de låg risigt till ekonomiskt. Jag ställde frågan direkt till folk i ÖFK:s styrelse och fick till svar att det var inga problem överhuvudtaget, utan att det bara var rykten. Men det vet ju alla nu, att så var det inte. Det är klart att man funderar hur mycket det är som inte stämmer.

- Det har varit mycket lögner. Man har inte varit transparent, när en sådan här sak kommer, att 15 miljoner ska komma in, det är inga småpengar – och så kommer inte pengarna in. Det är klart att man funderar. Det är ett enormt belopp. Det finns mycket frågetecken som man skulle vilja räta ut. Samtliga i styrelsen har förbrukat sitt förtroende.

Annons

Årsmöte väntar i mars, vad kommer ni framföra?
- Vi hoppas att den nya valberedningen har tagit fram ett bra förslag som vi kan känna oss trygga med och att vi kan rösta för det. Är det inte så får vi ta det där och då. Vi är supportrar och vi slåss för klubbens framtid. Den måste rentvås på något vis – och som det ser ut i dag är det inte möjligt.

Klubben får mycket skit kastad på sig utifrån, hur mår man som ÖFK-supporter i dag?
- Det har inte varit ett lätt år att vara ÖFK-supporter. Samtidigt, jag förstår de andra. Vi är också starkt kritiska. Det som är tråkigt är att de inte framgår att många av oss supportrar är kritiska till det som händer. Att det är som att vi alla står bakom allt fuffens som händer i klubben, men så är det inte.

- Det är klart att vi står inte bakom ekonomisk brottslighet eller allt det som händer och sker nu med icke-transparens från styrelsen, det är klart att vi inte står bakom det. I grund och botten är det laget vi älskar och stöttar, men att se de som ska sköta klubben inte tar hand om den, det är klart att man ställer sig starkt kritiskt till det.

Annons

- Det är en jättekomplex situation att vara ÖFK-supporter. Med tanke på att det är laget man vill stötta, men man vill inte att det ska se ut som att vi står bakom ekonomisk brottslighet och annat som inte är okej i fotbollssammanhang.

Vad krävs för att ni ska få bort den här stämpeln?
- För det första tror jag det är svårt och det kommer ta väldigt lång tid. Men steg ett är att börja om från början, en ny styrelse, gärna med folk från både sponsorsidan och medlemssidan. Men framförallt att Daniel Kindberg inte kan förknippas med klubben.

- Och det kan ta tid, det är vi fullt medvetna om. Det gäller för oss att hålla huvud högt och stötta laget. VI får bara acceptera att folk inte kommer gilla oss. Men vi önskar att de ska se vår bild också, att vi inte står bakom allt detta.

Du nämnde att det bästa kanske är att börja om, innebär det även att gå ner i seriesystemet?

Annons
- Det har diskuterats om det inte skulle vara det bästa för oss egentligen, både för klubben och supportrarna. Att börja om från början. Vi är såklart glada över att vi spelar i allsvenskan fortfarande, absolut, men jag tror inte det hade varit en katastrof att börja om. Det är inte det man vill, men om det är det som skulle krävas för att få ordning på allt så kanske det är det som behövs.

Publicerad 2020-02-11 kl 14:55

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto