Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Oklar framtid för August Erlingmark: "Vi kan inte vänta hur länge som helst"

Allsvenskan

Hans kontrakt med IFK Göteborg har löpt ut.
Nu är framtiden oklar för August Erlingmark - och Blåvitt.
- Det kan låta tufft, men detta har båda parter vetat om en längre tid, säger sportchef Pontus Farnerud till Göteborgs-Posten.

Foto: Bildbyrån

Pontus Farnerud och August Erlingmark.

2017 skrev August Erlingmark, 23, på sitt första A-lagskontrakt med Blåvitt. Sedan dess har 23-åringen varit ett givet inslag IFK Göteborg och ifjol noterades han för 25 matcher i allsvenskan.

Nu är framtiden dock oklar. Vid årsskiftet löpte nämligen Erlingmarks kontrakt ut vilket innebär att han formellt är kontraktslös för tillfället. Blåvitts sportchef Pontus Farnerud berättar för Göteborgs-Posten att parterna har haft kontakt den senaste tiden - men att en förlängning inte har varit aktuell.

- Vi har erbjudit (ett kontraktsförslag) i tidigare skede. Nu är det en ny situation då hans kontrakt har gått ut och vi måste ta verksamheten framåt och jobba vidare för att säkerställa truppen på bästa sätt. Vi får se vad det landar i både för August och för IFK Göteborg. Han har inte skrivit på det som vi har erbjudit honom, det är den verklighet vi förhåller oss till, säger Farnerud till tidningen.

Annons

När IFK Göteborg startar upp sin försäsongsträning på måndag kommer August Erlingmark inte att finnas med på planen. Tidigare har 23-åringen kopplats ihop med en flytt till allsvenska konkurrenten Hammarby, och Pontus Farnerud medger att spelaren vill se efter sina alternativ.

- Det handlar inte om att komma överens utan om att August vill se möjligheter med eventuella andra alternativ. Vi har haft en bra dialog hela tiden och har en god relation. Vi vet att Blåvitt betyder mycket för honom, men också att han är i en situation där han ser över olika möjligheter med sin karriär. Det kan låta tufft, men detta har båda parter vetat om en längre tid och vi kan inte vänta hur länge som helst tills en spelare säger: "Nu vill jag spela i IFK Göteborg", säger Farnerud till GP, och svarar på hur länge klubben kan vänta på ett beslut:

Annons

- Hypotetisk fråga. För oss handlar det inte om vi ska vänta på om en spelare vill spela i IFK Göteborg eller inte. Vi måste arbeta för att göra vad som är bäst för IFK Göteborg.

Totalt har August Erlingmark spelat 132 matcher i Blåvitt-tröjan.

Publicerad 2022-01-07 kl 23:19

Årets fotbollsdeal!

Fotbollskanalen presenterar ett oslagbart erbjudande för dig som älskar fotboll. Nu kan du njuta av fotboll från några av världens bästa ligor och turneringar till ett extra bra pris på TV4 Play.

Streama alla matcher från UEFA Champions League, EM, Svenska Cupen, Allsvenskan & Superettan från discovery+, La Liga, Serie A och mycket mer för endast 299 kr/mån i 6 månader (ordinarie pris 399 kr/mån). Klicka här och använd koden PSSCFK.

I paketet TV4 Play+ Sport ingår även filmer, serier och underhållning för att förgylla dina dagar mellan matcherna.

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto