Populära Ligor

Populära Lag

Populära spelare

ANNONS

Foto: Bildbyrån/ÖFK.

Oklarheter på ÖFK:s årsmöte överklagas: "En fas för handläggning"

Det rådde vissa oklarheter under Östersunds extrainsatta årsmöte.
Nu har SvFF fått in en överklagan med anledning av det.
- Just nu är ärendet i en fas för handläggning, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till ÖP.

Det var rörigt när Östersunds FK skulle välja ny ordförande i våras på sitt extrainsatta årsmöte. Det rådde oklarheter om vilka som var röstberättigade då ÖFK inför det ordinarie årsmötet kommunicerat:

ANNONS

"Alla som är medlemmar i Östersunds FK och var det före 31/10 2018 är röstberättigad på årsmötet i kväll. Det vill säga, löste ni medlemskap för 2018 före 31/10 har ni rätt att rösta i kväll på årsmötet".

På dagen då det extrainsatta årsmötet skulle hållas kommunicerade ÖFK att samma regler skulle gälla, men kort före att mötet skulle hållas gav man ett nytt besked: alla som betalt medlemsavgift för 2019, oavsett tidpunkt, skulle ha rätt att rösta i ordförandevalet. I en text om det extrainsatta årsmötet, som uppdaterades med den nya informationen under fredagen, skrev klubben följande på sin hemsida:

"Ikväll har alla medlemmar i ÖFK möjlighet att närvara och rösta fram en ny ordförande".

Östersunds-Posten hävdade att det nya beskedet om rösträtten kom drygt en timme innan det extrainsatta årsmötet, som 100 röstberättigade medlemmar tog sig till.

ANNONS

- Våra stadgar är lite otydliga och efter överväganden så tolkar man (styrelsen) stadgarna som så att det här var ett extra årsmöte och att de medlemmar som är registrerade för 2019 skulle ha rösträtt. Det var inte fallet på årsmötet, eftersom det hörde till 2018 års verksamhetsår. Därav oklarheten, sa ÖFK:s pressansvarig Niclas Lidström till Fotbollskanalen.

Enligt ÖP var då "många medlemmar" "upprörda" med anledning av beslutet eftersom det rådde en viss oklarhet.

Nu ska Svenska Fotbollförbundet kolla om allting verkligen var i sin ordning under årsmötet. Enligt ÖP har SvFF fått en överklagandeanmälan i sina händer om årsmötet gjorde rätt eller fel sett till klubbens stadgar under årsmötet. Dessutom framgår det av anmälan som, enligt ÖP, skickats in av en medlem, om alla personer verkligen var röstberättigade eller inte.

ANNONS

- Det stämmer att vi fått in en överklagan. Just nu är ärendet i en fas för handläggning. Mer än så kan jag inte säga för dagen, säger SvFF:s chefsjurist Anders Hübinette till ÖP.

På det extrainsatta årsmötet valdes valberedningens förslag Bo Ottosson till ordförande i klubben efter att ha fått 57 röster medan konkurrenten Mathias Rasteby landade på 31 röster.

Publicerad 2019-05-15 kl 08:12
Sponsrat innehåll

Mer fotboll. Vi bjuder på 3 månader.

Se Allsvenskan och Superettan från discovery+ hos Telia. Ord pris 349 kr/mån

Streama nu

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto