Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Olsson känner ingen ånger inför mötet mot Djurgården: "Då får de väl bua igen"

Allsvenskan

MALMÖ. Martin Olssons tackling på Djurgårdens Magnus Eriksson väckte starka reaktioner.
Två månader senare ångrar inte Malmö FF-backen satsningen.
- Kommer det en 50-50-duell igen så kommer jag gå in - hundra procent, säger Olsson. 

1:26
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se tacklingen från svenska cupen i spelaren ovan

Det var i inledningen på svenska cupen-semifinalen i mars som Olsson och Eriksson brakade samman. Djurgårdskaptenen såg inte att Olsson kom farande i full fart och den senares axel träffade Erikssons käke. 

Han åkte på en hjärnskakning och tvingades utgå från matchen som Malmö FF sedan vann. Martin Olsson buades ut resten av matchen men säger att reaktionerna varit relativt sansade på hans sociala medier. I kväll återvänder vänsterbacken till Tele2 Arena för att möta Djurgården i ett allsvenskt stormöte.  

- Det kommer alltid finnas så klart, man ser det. Man ser kanske någon enstaka (kommentar) på Instagram men det är vad det är, det påverkar inte mig. Inte alls. Kommer det en 50-50-duell igen så kommer jag gå in - hundra procent. Då får de väl bua igen, säger Martin Olsson.  

ANNONS

Vad förväntar du dig för mottagande?  
- Jag vet inte. Klappar och kärleks...Nej, vi får se. Jag tror att det kommer buas mycket. Det tror jag, men jag har Felix med mig också. 

I samma sekund går den tidigare Djurgårdsspelaren Felix Beijmo förbi en leende Olsson, som fortsätter: 

- Som jag sa innan var det synd att han (Eriksson) var tvungen att gå av. Men det var ingen ful tackling tycker jag. 

Vänsterbacken buades även ut under sitt senaste Stockholmsbesök, mot AIK i onsdags. Olsson hoppade in men väckte hemmaklackens vrede redan är han värmde upp och stod i vägen för Jordan Larsson, när denne skulle slå en hörna.  

Det senaste året har landslagsmannen uppmärksammats för ett par andra tacklingar i allsvenskan, som format bilden av en spelare som inte lägger fingrarna emellan. Över 13 år i Premier League och The Championship har i Olssons fall satt nivån för hårt spel. 

ANNONS

Han fortsätter:  

- Jag tycker inte att det är fel (hetsen) så länge man inte spelar fult eller över gränsen. Men jag tycker inte att jag gjorde det, speciellt inte vid den tacklingen. Sedan kanske det hänt ett par gånger tidigare också - jag har gått in i några dueller då folk har klagat på de också, att de borde vara röda kort. Men jag tycker inte att det var något fult alls, så som jag spelar. Kanske är de inte vana vid det så mycket i Sverige, att man kanske går in lite hårdare. Det är väl det. Att fansen buar åt mig - jag blir taggad mer än något annat, säger Olsson. 

33-åringen inledde på bänken mot AIK för spara krafterna, vilket gav effekt säger han. Olsson lämnade den senaste landslagssamlingen efter en överbelastning i låret och har redan missat tre allsvenska matcher på grund av sjukdom och känningar i låret.  

ANNONS

Med Dennis Hadzikadunic avstängd, Niklas Moisander skadad och Lasse Nielsen i ett tveksamt skick kan MFF-tränaren Milos Milojevic behöva flytta in Olsson bredvid Matej Chalus i mittlåset.  

- Jag vet inte, det är Milos som bestämmer. Vi får se - eller tia (skratt). Mittfältare ihop bredvid "Mange" (Eriksson), vi får se. Nej, det är synd att det är som det är men vi ska bara köra på. Truppen som reser kommer i alla fall ge 110 procent, säger Olsson.

Skånelaget har fortfarande många spelare på skadelistan när de ställs mot tabellåttan Djurgården. Olsson säger att han aldrig varit med om något liknande skadeläge tidigare - främst med tanke på att nyckelspelare som Isaac Kiese Thelin, Anders Christiansen och Johan Dahlin dragits med känningar i de senaste matcherna.  

Men de slår inte ur underläge mot Djurgården, tycker Olsson:

ANNONS

- Jag tycker fortfarande att vi känner oss som favoriter, fast vi har så många spelare som saknas. Jag känner inte att det är något underläge så, det tycker jag inte alls. Jag tycker att vi måste ha den pressen på oss själva. Ska vi vara den bästa klubben - många snackar om att vi har en väldigt stark trupp - så tycker jag att vi borde vara favoriter till den här matchen också, säger Martin Olsson.  

Publicerad 2022-05-16 kl 09:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto