Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Örebro satsar mot Europa - förlänger med tränarduon: "Idiotiskt uppdrag"

Örebro

Alexander Axén och Axel Kjäll är duon som ska leda Örebro till toppen av allsvenskan. Tränarna har skrivit på för tre nya år med klubben.
- Det känns väldigt bra att på flera års sikt få jobba vidare på det vi påbörjat, säger Axén.

Foto: SCANPIX

Under hösten förra året lade Örebros styrelse fram en plan med ett mål om att på fem års sikt vara ett etablerat lag i den absoluta allsvenska toppen. ÖSK vill hela tiden utmana om medaljer och Europa-spel framöver.

Nu har klubben valt att förlänga avtalen med huvudtränare Alexander Axén och assisterande tränaren Axel Kjäll över 2017.

-  Vi har en tydlig plan och strategi. En del handlar om att utveckla den sportsliga verksamheten, som en avgörande förutsättning för att vi ska bli ett etablerat topplag. Styrelsen och jag är oerhört nöjda med att vi långsiktigt lyckats knyta Alexander och Axel till ÖSK, säger vd:n Simon Åström till Örebros hemsida. 

Annons

- De är tillsammans en nyckel för den långsiktiga sportsliga utvecklingen i klubben. I och med detta får vi både den höga kompetens och den lokala förankring vi vill ha, fortsätter Åström.

Alexander Axén:

- Det känns väldigt bra att på flera års sikt få jobba vidare på det vi påbörjat. Det är mycket positivt som händer inom ÖSK just nu, och jag ser fram emot att vara med och bygga klubbens fortsatta utveckling. Att få jobba med detta på längre sikt, och göra det tillsammans med Axel är något som jag har en bra känsla inför.

På presskonferensen då nyheten presenterades pratade Axén också om riskerna med att vara från Örebro och träna stadens stora fotbollslag.

- Det är ett självmordsuppdrag. Det har jag sagt från dag ett. Men vi är tillräckligt korkade för att se det som en utmaning. Vi har egentligen inget att vinna, om man ska vara helt ärlig. För vi är från stan och folk har åsikter hit och dit. Men känner oss så pass trygga i i det vi gör och varandra. Vad andra tycker och vad förståsigpåare lägger sig i kan man inte göra något åt. Samtidigt vill man ju ha engagameng i och runt laget som man jobbar med. Man vill inte att det inte ska finnas tryck och visioner. Det vore hur tråkigt som helst, säger Axén och fortsätter:

Annons

- Det finns en sporre i det också. Att få jobba på hemmaplan är det inte många som får göra och det är väldigt svårt att bli profet i sin egen stad, även om det inte är någon stor grej för mig om jag skulle bli det heller. Men jag känner mig trygg i mig själv och i det vi gör, men det är ett idiotiskt uppdrag.

Publicerad 2015-03-19 kl 15:07

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto