ÖSK nollade AIK - och grusade Gnagets hopp om Europa-plats

SOLNA. Det är nu helt uteslutet att AIK når en topp tre-plats i år.
Örebro vann nämligen med 2-0 på Friends Arena under söndagen.
- Möjligtvis att tanken var tom, säger AIK:s tränare Bartosz Grzelak.

Två allsvenska mittenlag möttes under söndagen, när AIK tog emot Örebro SK på Friends Arena. Inför matchen fanns det en liten möjlighet för AIK att nå en Europa-plats till nästa säsong, men hoppet om en topp tre-placering är nu grusat.

ÖSK vann nämligen med 2-0, efter självmål av Eric Kahl och ett mål av Deniz Hümmet.

Den första halvleken var länge händelsefattig. Först i den 36:e minuten skapades en tydlig farlighet. Då drog Romain Gall till med ett skott från en position utanför straffområdet och fick AIK:s målvakt Budimir Janosevic att sträcka ut.

Tre minuter senare kom 1-0. Ett Örebro-inspel stöttes in i eget mål av vänsterbacken Eric Kahl. Precis innan paus var sedan AIK nära att kvittera. Nabil Bahoui fick ett jätteläge att göra 1-1, men hans nick från nära håll gick i marken och sedan över ribban.

Efter en timmes spel ökade bortalaget på till 2-0. Forwarden Agon Mehmeti tog emot bollen på bröstet, vände runt och hittade fram till Deniz Hümmet i djupled, varpå Hümmet tog sig in i straffområdet och dunkade in dagens andra mål mellan benen på Janosevic i hemmamålet.

AIK försökte trycka på för en reducering därefter och i den 72:a minuten fick Nabil Bahoui ett bra skottläge. Men då avslutade den offensive stjärnan högt över. I den 85:e minuten var sedan Mikael Lustig ytterst nära att nicka in 2-1, men då gick avslutet precis utanför bortre stolpen.

I och med resultatet kliver Örebro om AIK i en haltande allsvensk tabell. ÖSK är nu sjua på 39 poäng. AIK är nia på 38 poäng och har sju poäng upp till trean Djurgården med två matcher kvar att spela.

- Inte tillräckligt bra. Det ser vi på resultatet. Vi hade mycket boll och de ställde om på oss. Jag trodde det skulle bli tvärtom, faktiskt. De var vassa och utnyttjade våra misstag, säger Nabil Bahoui till Dplay.

Bahoui gjorde comeback från start efter en period av skadeproblem.

- Jag hade några chanser som jag borde sätta. Jag är absolut inte nöjd, men jag är glad över att vara på planen och spela 90 minuter igen.

AIK:s tränare Bartosz Grzelak är inte missnöjd över sina adepters insats, trots förlusten.

- Vi blev besegrade på ett sätt som gör att jag inte känner någon besvikelse över någon spelares insats. Spelarna gjorde sitt bästa hela tiden. Möjligtvis är det så att tanken var lite tom, säger Grzelak.

- 15 minuter in i första halvlek fick vi till pressen som vi vill ha och kom runt mycket på kanterna. Vi försökte få in bollar i straffområdet, men Örebro var skickliga i försvarsspelet och vi kom in med lite för lite folk i straffområdena när det väl började lukta målchans. Vi kom ut med energi i andra halvlek men den avtog mer och mer efter varje femminutersperiod.

AIK:s lag: Budimir Janosevic - Mikael Lustig, Sotirios Papagiannopoulos (Erik Ring 81), Per Karlsson, Eric Kahl - Sebastian Larsson, Enoch Kofi Adu (Bilal Hussein 55), Filip Rogic - Paulos Abraham (Kolbeinn Sigthorsson 64), Henok Goitom, Nabil Bahoui

Örebros lag: Oscar Jansson - Hussein Ali (Daniel Björnkvist 91), Michael Almebäck, Andreas Skovgaard Larsen, Kevin Wright - David Seger, Nordin Gerzic (Benjamin Hjertstrand 91), Johan Mårtensson, Romain Gall - Agon Mehmeti (Nahir Besara 61), Deniz Hümmet (Rasmus Karjalainen 93)