POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pålssons svar på kritiken: "Vill ha en viss nivå på debatten"

Foto: Bildbyrån

Medieprofilen Jan Wifstrand kritiserar valberedningens förslag av Anders Pålsson som ny MFF-ordförande.
Nu svarar den sistnämnde på kritiken.
- Man vill ha en viss nivå på debatten, säger han till Aftonbladet.

I början av mars ska Malmö FF välja en ny ordförande efter Håkan Jeppsson, som gick bort i slutet av förra året. Anders Pålsson, 60, har tillfälligt haft posten i MFF, och är dessutom valberedningens förslag till att ta över posten permanent.

Tidigare under söndagen publicerade medieprofilen Jan Wifstrand en debattartikel i Sydsvenskan där han ifrågasätter valberedningens förslag.

I sitt debattinlägg listar Wifstrand, som är MFF-medlem och vd för nyhetsbyrån Rapidus, ett antal kriterier för vad som krävs för att vara ordförande i MFF. Dessa gäller bland annat att man ska ha ett kvalificerat nätverk bland samhällets makthavare, hög trovärdighet i mångfalds-, jämställdhets- och värderingsfrågor samt lång erfarenhet av medier.

"Anders Pålsson fyller inte dessa kriterier på ett tillfredsställande sätt. Han är bra på att räkna och har bidragit till att MFF kunnat bygga en solid ekonomi. Det är utmärkt. Men den föråldrade ledarstil han visat inom näringslivet duger inte. Och på riksplanet är han okänd", skrev Wifstrand tidigare under söndagen.

Nu svarar Pålsson på kritiken. I en intervju med Aftonbladet säger han: 

- Det ska vara högt i tak i Malmö FF, vi har en föreningsdemokrati. Det ska vara diskussion kring vem som ska vara ordförande i Malmö FF. Sedan vill man ha en viss nivå på debatten, att den är saklig och korrekt. Där har jag en annan uppfattning än Wifstrand. Jag tycker hans nivå är för låg. 

På frågan vad Pålsson tycker om att Wifstrand kritiserar hans föråldrade ledarstil svarar han:

- Jag vet inte vad han baserar det på. Jag sitter i två börsnoterade styrelser och har nyligen tillsatt den yngsta kvinnliga vd:n på börsen, Sofia Svensson, för Lammhults Design Group. Det om något visar att jag inte skyggar för att ta nya steg. Jag tycker att Wifstrand är fel ute.

I sitt debattinlägg skriver också Wifstrand att ordförandevalet i MFF ska vara riggat, något som tillbakavisas av Thelma Ernst, som är ordförande i MFF-support.

- Det är inte riggat. Vi inom MFF Support har pratat kontinuerligt med Malmö FF:s valberedning, första gången redan i november. Valberedningen har även diskuterat med andra grupper och anställda inom Malmö FF:s organisation. Vi säger inte om medlemmarna ska rösta på Anders Pålsson eller eventuella motkandidater, men vi har förtroende för valberedningen, säger hon.

Ny ordförande i Malmö FF väljs den 1 mars på årsmötet.

Publicerad 2019-02-10 kl 20:55

C More Classics – Allsvenskan

Streama flera av de klassiska allsvenska guldmatcherna på C More!

ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto