Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Pehrsson och Åkeby överens – domarsågar

Efter Djurgårdens vinst mot Sundsvall går nu båda lagen till attack mot domare Daniel Stålhammar. – Jag hoppas verkligen att han har rätt i sitt beslut, säger Djurgårdens manager Magnus Pehrsson efter matchen.

Båda lagen stod uppställda för en Sundsvalls hörna. Fredrik Holster föll till marken och tog sig för huvudet, domare Stålhammar drog direkt upp det röda kortet. Det tilldelades Djurgårdens mittback Marc Pedersen – trots att han var oskyldig. Det skulle istället utdelats till hemmalagets Yussif Chibsah men inte enligt Chibsah själv.

- Marc var inte ens nära, det är synd om honom. Sundsvallsspelaren håller i min tröja och slår bort hans hand, då kastar han sig och försöker ställa till en scen. Är det någon som ska ha kort så är det han för filmning, säger Chibsah till FotbollDirekt efter matchen.

Domare Daniel Stålhammar hamnade i händelsernas centrum då han efter drygt en halvtimmes spel visade ut Marc Pedersen. Något som han i efterhand ber om ursäkt för och menar på det är fel spelare som blev utvisad. - Jag såg på bilderna efter matchen nu att jag visade ut fel spelare. Jag är väldigt besviken på mig själv, att jag gör hälften rätt är förstås inte bra, säger Daniel Stålhammar och fortsätter: - Jag kommer att skicka en rapport på det jag sett nu och sen är det upp till andra att bedöma om det ska bli avstängningar eller inte.

Båda tränarna var på presskonferensen besvikna på domaren och ställde sig frågandes till hans beslut i samband med utvisningen. - Jag tror att det är dunderstraff. Domaren påstår att bollen inte är slagen än men vi är nästan helt hundra på att den är satt i spel och då ska det såklart vara straff istället för ny hörna, säger Sundsvalls tränare Sören Åkeby. - Situationen är helt avgörande. Vi ska kolla nu i efterhand och se om det är utvisning över huvudtaget. Domaren sätter sig i händelsernas centrum så jag hoppas verkligen att han har rätt, säger Magnus Pehrsson efter matchen.

Djurgården spelar sin nästa match på onsdag borta mot Gais och nu återstår det att se hur påföljderna för utvisningen kommer att bli. Michael Ehn

Publicerad 2012-04-08 kl 20:14
Annons
Annons
Annons