Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

"Pertan" om att vara meste AIK-spelare någonsin: "Det är svårt att ta in"

Allsvenskan

SOLNA. Per Karlsson blev i kväll historisk - ingen annan AIK-spelare har gjort lika många tävlingsmatcher som han.
- Det är svårt att ta in. Jag får sätta mig hemma ikväll och minnas tillbaka lite grann, säger Karlsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

Daniel Tjernström är en av AIK:s stora klubbikoner, som totalt gjorde 395 matcher för klubben. Nu har ”Tjerna” passerats av Per Karlsson, som i kväll byttes in mot Sirius och därmed gjorde sin 396:e match för Gnaget.

- Det är svårt att ta in. Jag får sätta mig hemma ikväll och minnas tillbaka lite grann. Jag sa till killarna i laget att jag har ett ganska bra matchminne, så jag kan nog minnas de flesta matcher. Även fast man minns i svep, säger Karlsson till Fotbollskanalen.

Kan du ta in hur uppskattad du är i supporterled?
- Om jag anstränger mig så: ja. Men för mig har det varit viktigt att hålla en liten distans kring det. Jag känner supportrar som är väldigt insatta i minsta detalj men också de som följer fotboll på resultat. I vilket fall försöker jag bara att skjuta ifrån mig det lite grann, egentligen bara för att fokusera på det som händer på planen och leva i nuet och nästa match. Men jag ska nog sätta mig hemma i kväll och njuta lite.

ANNONS

Hur?
- Det har hänt att man har hällt upp en liten whisky. Är det match på tv ser man på den. När familjen har gått och lagt sig kan man sitta en stund där och fundera lite.

Karlsson har som seniorspelare bara tillhört AIK, men gjort två utlåningar, en till Väsby och en till Åtvidaberg. Nu sitter Karlsson på ett utgående kontrakt med AIK, och vad som händer i framtiden är just nu oklart.

- Det återstår att se. Jag och AIK har haft en dialog, vi vet var vi står någonstans. Det lämnar vi till framtiden, i dag handlar det mer om 396 än vad som sker framöver, säger han.

Karlsson är glad och stolt över att ha passerat milstolpen.

- Jag har tidigare sagt att jag vill ha en bra vinstprocent i de matcher jag spelat. Men just nu känns det fantastiskt bra att ta sig över krönet. Det är många som sagt till mig att det är ett rekord som blir svårslaget, säger han.

ANNONS

Hur surt är det att inte ha publiken på plats en sådan här kväll?
- Givetvis hade det varit en extra krydda till kvällen. Men jag hoppas att vi får tillfälle att fira med dem.

Blir det firande med dem när de väl får komma tillbaka?
- Det räknar jag inte med. Men det hade varit uppskattat.

Publicerad 2020-07-15 kl 22:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto