POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN

Pimenta kritisk efter storförlusten: ”Vi leder nog assistligan för baklängesmål”

Foto: Bildbyrån

Nästa

Avbryt
Försök igen

Se höjdpunkterna i spelaren ovan.

SOLNA. BP tappade i dag en ledning till storförlust borta mot AIK.
Efter matchen var BP-tränaren Luis Pimenta kritisk till lagets insläppta mål.
- Vi är fantastiska på att ge våra motståndare assister, säger Pimenta ironiskt.

Brommapojkarna är just nu inne i en tung period i allsvenskan, då man har tre raka förluster sedan serien drog igång igen efter uppehållet. I dag föll man mot AIK efter att ha tappat en 1-0-ledning till 1-5.

- Vår matchplan var tydlig. Den var ödmjuk på grund av den respekt vi har för motståndaren, som leder ligan, och för platsen vi spelar på. Vår plan var att spela när vi kände oss trygga att spela, men att vara mer cyniska när vi inte var det. Vi vet att det är svårt att bryta ner vår struktur. Vi ville utnyttja kontringarna, och vi lyckades ta ledningen på det sättet. Vi förtjänade ledningen, för att vara ärlig, säger BP:s tränare Luis Pimenta efter matchen, och fortsätter:

- Jag vet inte hur förbundet gör med assist, för jag tror att vi leder assistligan i antalet baklängesmål. Vi är fantastiska på att ge våra motståndare assister. Antingen löser vi det här eller så kommer vi släppa in många fler mål. I första halvlek känner vi att vi gör det som vi har jobbat på i veckan. Men när vi sedan ger dem sådana assister, då gör vi det svårt för oss.

Kan du utveckla lite?
- Det är bara att titta på målen och vad som händer innan dem. Jag tycker att det var tydligt. Men för att vara tydlig: vi vill att våra spelare ska spela bollen, det är en kultur vi inte vill ta bort i den här klubben. Alla vet hur viktig BP är för att utveckla spelare i svensk fotboll. Vi vill göra det, men vi måste också vara bättre i vårt beslutsfattande och när det är läge för att spela eller för att vara ödmjuk, när det är läge att lägga bollen på insidan eller på utsidan av deras spelare. Det beslutsfattandet är en del i utvecklingen av en spelare. Där måste vi ta snabbare steg. För det är bättre för spelarnas utveckling att stanna i allsvenskan, för det är mycket bättre för utvecklingen i superettan. Antingen tar vi stegen med beslutsfattandet snabbare, eller så kommer vår utveckling att ske i superettan. Det är så det är. Vi är en utvecklande klubb och har en kultur för det, och vi måste jobba hårt för att ha rätt omgivning och rätt beslutsfattande.

Publicerad 2018-07-22 kl 18:05
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå