POPULÄRA LIGOR

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
4v

Polisen efter dödshoten: "Får vi in något tar vi tag i det omedelbart"

Foto: TT.

Spelare i IFK Göteborg hotades till livet efter förlusten mot Kalmar.
Polisen ser allvarligt på det inträffade.
- Får vi in en sådan här händelse tar vi tag i det omedelbart, säger kriminalkommissarie  Fredrik Gårdare, som leder polisens aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, till Fotbollskanalen.

IFK Göteborg gick under måndagen ut med att spelare i herrtruppen fått motta dödshot och rasistiska tillmälen, efter förlusten mot bottenkonkurrenten Kalmar FF under söndagen. På sin hemsida skriver Blåvitt

”IFK Göteborgs spelare, ledare, övriga anställda och styrelse tar kraftigt avstånd mot handlingarna.

Handlingarna kommer att polisanmälas och klubben har vidtagit de nödvändiga åtgärder som står till buds.”

Från polisens sida finns inte mycket mer information att ge just nu. Presstalespersonen i polisregion Väst hade inte fått någon information under måndagen och inte heller Fredrik Gårdare, som leder polisens speciella aktionsgrupp mot organiserad brottslighet inom idrotten, visste mer.

Gårdare säger dock att den här typen av händelser är något som kommer prioriteras.

- Från polisens sida så prioriterar vi idrotten och all form av otillåten påverkan. Får vi in en sådan här händelse så är det något vi tar tag i omedelbart. Antingen gör man det i region Väst eller så kommer det till oss som har en särskild resurs enbart för det här, säger han till Fotbollskanalen. 

Gårdare kommer nu att ta kontakt med sina kollegor på västkusten för att se hur man går vidare.  

- Vi ser allvarligt på det här och det är något som vi ingriper och utreder kontinuerligt i en mängd olika idrotter. Men det är grundat på just den undersökning som ”Trygga Sverige” gjort (från 2013, där personer inom ishockey och fotboll fick svara på om det utsatts för hot eller våld), som visar på att människor inom idrotten är betydligt mer drabbade än i andra sammanhang och i andra yrken. Därför har polisen en prioriterad insats och en särskild resurs som är experter på det här och som omgående tar hand om den utsatta och tar åtgärder mot gärningspersonerna för att få stopp på det hela.

IFK Göteborg skriver på sin hemsida att man inte kommer att kommentera det hela mer.

Jonas Andreasson är Göteborgsklubbarnas kontaktperson och samordnare i lokalpolisområde City. Han säger till GP att det hela ska ha framförts via sociala medier i anslutning till match.

- Det är naturligt att vi har en dialog med säkerhetsansvariga i klubbarna. Jag har pratat med dem i dag. Han meddelade att det kommer göras en polisanmälan. Exakt vad hotet består i vet inte jag i nuläget, säger han till tidningen.

Publicerad 2020-09-21 kl 14:53
ANNONS
next recommended article
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
NYHETLigor & turneringar
NYHETBloggar & poddat
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto