Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Polisförslaget: 27 års åldersgräns på ståplats

Allsvenskan

Stockholmspolisen vill stoppa läktarvåldet – genom att införa 27 års åldersgräns på ståplats, skriver Sportbladet.
- Inte särskilt genomtänkt, säger Hammarbys ordförande Kent Hertzell.

I kölvattnet av knallskottskastandet i Södertälje pågår debatten för fullt kring hur huliganismen ska stävjas i Sverige. Svenska fotbollförbundets ordförande Lars-Åke Lagrell kräver anmälningsplikt för kända våldsverkare, så att dessa tvingas infinna sig på avlägsna polisstationer i samband med matcherna.

På så vis kan de helt enkelt inte besöka arenorna där de tidigare begått brott.

Men enligt Sportbladet finns även andra, lite mer okonventionella idéer. Vid ett möte med Hammarby, AIK och Djurgårdens ordföranden ska Stockholmspolisen ha bollat fram flera olika förslag. Det mest iögonfallande: Att en åldersgräns på 27 år införs så att inga yngre personer än så får stå i klackarna.

ANNONS

– Som vi förstod det hade polisen suttit på sin kammare och försökt hitta på tankar och idéer som skulle hjälpa. Det är inte fel i sig, men tankarna de framförde var inte helt gångbara, Hammarbys säger Kent Hertzell.

Han menar att tankesättet är underligt och liknar en kollektiv bestraffning, även mot personer som faktiskt inte gjort sig skyldiga till några felaktigheter.

– Helt fel. Det vi själva sa var att de blandar ihop busarna med supportrarna. Det är två helt skilda saker. Ett fåtal är busar, dem vill man komma åt, men vi vill behålla läktarkulturen, säger Hertzell.

Djurgårdens Tommy Jacobson och AIK:s Johan Strömberg är inne på samma linje. Men de påpekar att polisen kom med både bra och mindre bra uppslag på det gemensamma mötet som hölls 29 mars.

Vid sidan av åldersgränsen pratade man bland annat om att göra biljetterna personliga, fotoidentifiering vid entréerna, hur man handskas med berusade åskådare, och att införa anmälningsplikt, på samma manér som Lars-Åke Lagrell förespråkar.

ANNONS
Publicerad 2011-04-29 kl 09:29

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto