Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Prodells udda flytt över - öppen för allsvenskan: "Vet inte vad som dyker upp"

Allsvenskan

Viktor Prodell tog, som en av få svenskar, steget till Vietnam. 
Drygt tre månader senare har nu parterna gått skilda vägar
Nu är den 32-årige anfallaren aktuell för en comeback i allsvenskan.
- Jag vet inte vad som kommer att dyka upp, säger han till Fotbollskanalen.

Foto: prodell

Viktor Prodell, som var en av allsvenskans vassaste målskyttar på 2010-talet, lämnade i vintras Örebro SK för spel med Ho Chi Minh City FC i Vietnam. Men det blev bara en match för 32-åringen i klubben, mot Buriram United i slutet av januari i kvalet till asiatiska Champions League. Sedan råkade anfallaren oturligt nog ut för en knäskada.

Prodell skadade sig, efter mötet med Buriram, under träning och kom aldrig till spel i någon mer match. Den vietnamesiska klubben trodde att 32-åringen skulle bli borta en längre tid och värvade i stället in en brasiliansk anfallare i svenskens ställe, samtidigt som coronaviruset därefter bröt ut och stoppade fotbollen i landet.

ANNONS

Prodell såg därmed till slut ingen annan utväg än att bryta med klubben.

- Det blev lite så med skadan som jag fick och då tyckte jag att det var bäst att lämna. Sedan var det också mycket med det här viruset som kom och ligaspelet är inställt jättelänge där. Det blev ett beslut som var bra för båda, tycker jag. Men nu känns det redan bra med skadan och jag tränar på hårt, så det känns bra faktiskt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Det var på gång innan skadan också. Det var allting nästan, skadan och att de tog in en ny spelare också, så det blev lite tufft. Det var mycket som spelade in. Jag vet inte riktigt vad jag ska säga.

Vad känner du för att de värvade in en annan anfallare?
- De trodde att jag skulle bli borta lite längre och tog in den anfallaren då, så då blev det en annan sits. Jag tror att det är så det är med fotbollen. När det kommer en skada får någon annan chansen och det är så det är. Det är bara att ta det.

ANNONS

Är du besviken över att det blev som det blev och så kort tid?
- Både ja och nej. Om jag hade varit frisk nu med hade det ändå inte varit något spel för mig ändå där nere. Det blir ju konstigt med allting som händer i världen. Jag vill såklart spela fotboll och hade kontrakt till hösten, men det blir som det blir ibland och det är bara att göra det bästa av det.

Prodell känner därmed att han än dock kan se tillbaka på ett roligt äventyr.

- Det var mycket nytt och kul att testa på och se den fotbollen. Jag tycker att det var jättekul. Jag bodde även bra där och det var ett stort lag, så det var bara kul, säger han och fortsätter:

- Det var även en jättestor stad och det var kul att se allting. Vi bodde bra, hade pool nedanför och kunde bada varje dag. Det var bra för barnen också.

32-åringen, som bland annat har en bakgrund med spel i Åtvidaberg, Elfsborg och Örebro på svensk mark, är nu tillbaka i Eskilstuna och tränar för fullt på egen hand. Skadan är läkt, men ännu vet han inte var han kommer att spela härnäst. Han är både öppen för allsvenskan och utlandet.

ANNONS

- Det är svårt att säga nu, men just nu är jag bara hemma och tränar på och sedan får vi se vad som händer. Allting är lite stilla nu, men vi får se. Det är bara att försöka hålla sig i form och sedan får man se vad som händer, säger han.

Är du mest sugen på ett liknande äventyr eller att komma tillbaka till allsvenskan igen?
- Det beror på vad som dyker upp och vad som finns. Jag vet inte vad som kommer att dyka upp, men jag är i varje fall sugen på att spela fotboll.

Publicerad 2020-04-09 kl 16:05

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto