Proffskollen - Helgens hetaste spelare

Läs om hur det gick för våra svenska utlandsproffs i veckan.

Sebastian Larsson, Birmingham, 23 ligamatcher/1 ligamål Spelade 90 minuter när Birmingham vann med 1-0 över Derby. Däremot fick mittfältaren agera inhoppare i helgens möte med Swansea (1-1). Larsson spelade sista 23 minuterna som högerback.

Martin Olsson, Blackburn, 7/0 Har dragits med ett virus och har inte kunnat gå för fullt. Har spelat med reservlaget.

Johan Elmander, Bolton, 17/5 Landslagsanfallaren går fortfarande skadad.

Fredrik Stoor, Fulham, 1/0 Efter att ha spelat i FA-cupen förra helgen var Fredrik Stoor tillbaka på bänken den här veckan. Ingen speltid.

Michael Svensson, Southampton, 4/0

Långtidsskadad.

Rade Prica, Sunderland, 0/0 Under måndagen stängde transferfönstret och Rade Prica är fortfarande kvar i Sunderland.

Jonas Olsson, West Bromwich, 18/1 Mittbacken är fortfarande knäskadad och kommer vara borta ytterligare några veckor.

Erik Edman, Wigan, 0/0 Får vänta på sin Premier League-comeback. Satt på avbytarbänken i veckans bägge matcher.

Frankrike Lagkaptenen stod för en stabil insats i det mållösa hemmamötet med Toulouse. Fick betyget 6/10 av tidningen L´Equipe.

Kim Källström, Lyon, 17/1
Var tillbaka och spelade i veckans bägge matcher. 89 minuter i cupmatchen mot Marseille (1-0) och 71 minuter i ligakampen mot St. Etienne (1-1). 5/10 i betyg av L´Equipe.

Patrick Amoah, 22, Paris FC, 8/3
Spelade inte i helgen.

Grekland
Fanns på planen hela matchen när AEK åkte på en svidande 0-1-förust mot serieledande Olympiakos.

Mikael Nilsson, Panathinaikos, 11/0 Spelade 90 minuter i 2-1-segern borta mot Levadiakos.

Petter Hansson, Rennes, 19/0

Daniel Majstorovic, AEK Athen, 17/1

Holland
Kennedy Bakircioglü, Ajax, 5/1
Inte heller Kennedy Bakircioglü kom iväg innan transferfönstret slog igen. Får nu stanna och kämpa om en plats i A-laget.

Rasmus Lindgren, Ajax, 15/2 Var tillbaka från skada, men fick aldrig lämna avbytarbänken när Ajax åkte på en ny svidande förlust - 0-1 hemma mot Heerenveen.

Andreas Granqvist, FC Groningen, 19/3 Spelade hela matchen i mittförsvaret när Groningen på nytt vann med 1-0. Den här gången borta mot Den Haag.

Fredrik Stenman, FC Groningen, 16/0 Ytterbacken spelade hela matchen till vänster i försvaret.

Marcus Berg, FC Groningen, 18/13 Anfallaren drog på sig sitt femte gula kort förra helgen och var avstängd.

Petter Andersson, FC Groningen, 15/5 Säsongen är över för knäskadade Andersson.

Patrik Ingelsten, Heerenveen, 2/0 Hoppade in sista fyra minuterna när Heerenveen tog en mycket meriterande 1-0-seger borta mot Ajax.

Viktor Elm, Heerenveen, 2/0 Mittfältaren var sjuk och kom inte till spel.

Andreas Isaksson, PSV Eindhoven, 19/0 Höll nollan när PSV vann borta mot De Graafschap med 3-0.

Ola Toivonen, PSV Eindhoven, 2/1
Anfallaren har redan börjat leverera. Låg bakom samtliga tre mål - två assist och tryckte själv in 2-0-målet.

Lasse Nilsson, Vitesse, 0/0
Är på lån från St. Etienne resten av säsongen. Kan debutera i tisdagens match mot sin gamla klubb Heerenveen. Vitesse slåss för sin existens i den högsta ligan.

George Mourad, Willem II, 5/0 Fick inte spela i helgens match mot Vitesse (0-2).

Italien

Zlatan Ibrahimovic, Inter, 21/13 I veckans 2-0-seger över Catania gjorde Zlatan mål för femte matchen i rad. I helgens möte med Torino (1-1) var han en nick i stolpen från att bli hjälte på nytt. Zlatan är trea i skytteligan.

Olof Mellberg, Juventus, 16/1 Spelade 90 minuter när Juventus åkte på en 2-3-smäll hemma mot Cagliari. Mellberg och hans backkollegor var flera gånger virriga. När Giorgio Chiellini skadade sig fick Mellberg flytta från högerbacken in centralt. Försvararen spelade också hela veckomötet med Udinese (1-2).

Albin Ekdal, Juventus, 3/0
Den unge mittfältaren fick ingen speltid i veckan.

Saudiarabien

Christian Wilhelmsson, Al-Hilal, 15/3 Blev målskytt i onsdagens match mot Al Alhi (1-0). Al-Hilal toppar nu ligan.

Spanien

Henok Goitom, Real Valladolid, 15/5 Stod för en bra insats när Valladolid vann över Atletico Madrid med 2-1. Goitom blev nedriven och fixade straff som ledde fram till det avgörande målet.

Turkiet

Fredrik Risp, Ankaraspor, 3/0
Det har i veckan kommit uppgifter att Fredrik Risp kommer lånas ut till Konyaspor.

Erkan Zengin, Besiktas, 0/0
Yttermittfältaren fick aldrig lämna bänken i 1-0-segern över Antalyaspor i helgen. Däremot fick Zengin tio minuter i cupmötet mot samma motstånd (2-0).

Tobias Linderoth, Galatasaray, 1/0 Har fortfarande problem med foten och är indisponibel för spel.

Tyskland

Matias Concha, Bochum, 3/0 Ett glädjebesked – Concha är äntligen tillbaka på fotbollsplanen efter närmare ett halvår vid sidan av planen. Ytterbacken spelade 90 minuter när Bochum vann hemma mot Karlsruher med 2-0. Betyget 4/6 (omvänd skala) av tidningen Kicker.

Sharbel Touma, Borussia Mönchengladbach, 1/0
Fanns inte med i truppen i helgens match.

Per Nilsson, TSG Hoffenheim, 8/0 Ett långt uppehåll, men ingen förbättring för Per Nilsson. Mittbacken fick aldrig lämna bänken i hemmamatchen mot Energie Cottbus (2-0).

Markus Rosenberg, Werder Bremen, 17/5 Ingen större kväll för Rosenberg när Bremen förlorade med 1-2 hemma mot Arminia Bielefeld. Anfallaren byttes ut efter en dryg timmes spel och fick betyget 4,5/6 (omvänd skala).