Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå

POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

Annons
ALLSVENSKAN

Raseri mot Sef-förslaget: "Helt galet" - och olagligt

Foto: Scanpix

Sef-basen Lars-Christer Olssons utspel har väckt ilska i Fotbollssverige.

Nu rasar spelarfacket mot förslaget - som de menar är olagligt.

– Det är ett helt galet förslag. Det skulle aldrig hålla i en skiljenämnd, säger agenten och rådgivaren Magnus Erlingmark till Fotbollskanalen.

Svensk fotbolls väg framåt var temat för debatten på den allsvenska upptaktsträffen i tisdags. Det var då som Lars-Christer Olsson, ordförande för föreningen Svensk Elitfotboll (Sef, en intresseorganisation för klubbarna i allsvenskan och superettan), menade att spelare med utgående kontrakt - som kan lämna klubbar gratis som Bosmanfall - skulle nekas speltid i både klubb och landslag.

I dag svarar spelarfacket (SFS) med ett inlägg på sin hemsida där man bland annat skriver att de tar starkt avstånd från uttalandet" och menar vidare att det "tillhör det förgångna och vi både hoppas och tror detta föråldrade synsätt inte är något som genomsyrar klubbarna inom SEF-kollektivet". Inlägget avslutas med devisen "gör om och gör rätt".

Magnus Erlingmark, bronshjälte från 1994 och nuvarande agent och rådgivare för spelarfacket, blev förvånad av utspelet.

– Det är ju ett helt galet förslag, säger han till Fotbollskanalen.

– Att stänga av spelare för att de inte tecknar nytt avtal, är för det första helt regelvidrigt och skulle aldrig hålla i en skiljenämnd. Sen så har vi haft bosman i Europa sedan 1990-talet. Det är något man måste lära sig att leva med. Det måste finnas andra vägar att komma fram och motivera spelare att stanna än med hot.

Med tanke på arbetsrätten, är det ens lagligt?

– Nej, inte som vi ser det.

Hur kommer ni att engagera er i frågan?

– Vi kommer att följa det noga och se om det är något man kommer att göra slag i saken av. Men det har jag ytterst svårt att tro, jag tror inte att klubbarna kommer att gå på den linjen.

– Det måste vara något han har sagt utan att tänka på konsekvenserna, kan inte tänka mig att Sef-klubbarna står bakom det.

När Fotbollskanalen får tag på Sef:s vd och generalsekreterare Mats Enquist är han förtegen om frågan och hänvisar till ordföranden.

– Det är bättre att han kommenterar än att jag gör det. Just eftersom det var hans utspel så är det bättre du ställer frågorna till honom, säger Enquist

Är det något Sef står för?

– Återigen vill jag inte kommentera.

Fotbollskanalen har sökt Lars-Christer Olsson för kommentar.

Publicerad 2014-03-26 kl 16:57
Annons
Annons

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
Annons