Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Riksidrottsnämnden friar AIK - slipper bengalböterna

Allsvenskan

Under cupderbyt mellan AIK och Hammarby den 7 mars brann bengaliska eldar i båda lagens klackar.
Nu står det klart att den svartgula klubben, som först bötfälldes, slipper straff.

Disciplinnämnden beslutade att ge AIK böter på 200 000 kronor för ordningsstörningar, där 175 000 berodde på bristfällig visitering som gjorde att bengalerna kunde tas in.
Böterna förvånade många i Fotbollssverige, eftersom det nya regelverket för 2015, som Fotbollskanalen skrivit om tidigare, förenklat säger att en klubb inte skall dömas till böter om den gjort allt i sin makt för att förhindra sådana händelser - vilket AIK ansåg sig ha gjort.

AIK överklagade domen till Riksidrottsnämnden, som under tisdagen meddelade att de går på klubbens linje och att böterna stryks.

"Sammanfattningsvis anser Riksidrottsnämnden att det har visats att föreningen gjort vad som ålegat den enligt gällande tävlingsregler för att motverka att pyroteknik användes på läktaren och att föreningen inte heller genom fel eller försummelse orsakat ordningsstörningen. Med ändring av Disciplinnämndens beslut så ska AIK således inte åläggas påföljd för ifrågavarande ordningsstörning", skriver Riksidrottsnämnden.

ANNONS

25 000 kronor kvarstår dock för AIK att betala, på grund av blockerade nödutgångar.

Publicerad 2015-06-23 kl 15:56

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto