Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Bevakningen presenteras av

Rönning har förlängt med Elfsborg: "Brunnit för föreningen sedan jag var sex år"

Allsvenskan

BORÅS. Han satt redan på ett flerårigt avtal.
Nu har Tim Rönning, 23, förlängt kontraktet med IF Elfsborg ytterligare.
- Otroligt hedrande att få fler år här och kunna utvecklas ännu mer, säger Rönning till Fotbollskanalen. 

3:05
Nästa

Avbryt
Försök igen

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Elfsborg-Degerfors i spelaren ovan.

Tim Rönning satt redan på ett kontrakt med Elfsborg till och med 2024. Men under fredagens tröjlansering passade klubben på att offentliggöra att man på nytt förlängt kontraktet med 23-åringen. 

Boråsklubben har, via sina sociala kanaler, ännu inte gått ut med hur långt det nya kontraktet sträcker sig, men klart är att Rönning blir kvar i klubben under en lång tid framöver. 

- Jag är otroligt glad och stolt. Som många vet så är det här en förening som jag har brunnit för sedan jag var sex år gammal. Otroligt hedrande att få fler år här och kunna utvecklas ännu mer, säger Rönning till Fotbollskanalen.

Annons

Var det ett självklart beslut?
- Alla spelare har ambitionen att gå utomlands och till andra ligor, men just nu trivs jag väldigt bra här i Elfsborg. Sedan får man se vad som händer längre fram, men just nu är det fullt fokus på Elfsborg.

Rönning berättar att han vill samla på sig mer erfarenhet från allsvenskan innan han känner sig redo för en utlandsflytt - och att det föll avgörandet för det nya avtalet. 

- Precis. Jag känner att jag, Hakon (Valdimarsson) och Linus (Eriksson, målvaktstränare) gör det bra på varje träning och vi hittar hela tiden saker att förbättra. Man är långt ifrån färdig och det är många detaljer som ska falla på plats för att man ska ta nästa steg. Det är det vi jobbar på varje träning, för att försöka ta nästa kliv som målvakt.

Tim Rönning och målvaktskollegan Hakon Valdimarsson, 19, fick båda förtroendet mellan stolparna under fjolårets allsvenska höst. Även i årets cupspel har målvakterna roterat. Rönning berättar om konkurrenssituationen. 

Annons

- Otroligt bra. Det är som på alla positioner här i Elfsborg, att det är konkurrens på varje träning och varje match. Det gäller inte bara på målvaktssituationen, men sedan han (Valdimarsson) kom hit så har jag höjt min lägstanivå också. Vi pushar varandra varje dag för att bli bättre, säger 23-åringen. 

I morgon väntar kvartsfinal i svenska cupen hemma mot Blåvitt. En match som Rönning med tillförsikt ser fram emot.

- Otroligt kul. Jag älskar de här matcherna mot Blåvitt. Det kommer smälla, det kommer vara hög fart och förhoppningsvis mycket publik som kommer heja, men även bua för den delen. Det ska bli otroligt kul, avslutar Rönning.

Senare under lördagen bekräftade Elfsborg på sin Twitter att Tim Rönning har förlängt sitt avtal till 2026. 

Publicerad 2022-03-12 kl 13:04

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto