POPULÄRA LAG

POPULÄRA SPELARE

ANNONS
ALLSVENSKAN
1v

Rosenberg står bakom MFF-Familjens protest mot polisens agerande: ”Deras sätt att visa missnöje ”

MALMÖ. Malmö FF:s lagkapten står bakom den protest som MFF-Familjen uppmanar till under de första tio minuterna mot IF Elfsborg på söndag.
- Sverige är ingen toppliga fotbollsmässigt, men arenorna, supportrarna, och stämningen är fantastisk, säger Markus Rosenberg. 

 

MFF-Familjen har uppmanat Malmö FF:s supportrar att vara tysta och låta ståplats vara tom under första tio minuterna mot IF Elfsborg på söndag. Anledningen är en protest mot enoroande utveckling med ett högre tonläge och (hot om) inskränkningar i fotbollssupportrars rättigheter från polisens sida”, skrev de i ett pressmeddelande som publicerades i onsdags.

IF Elfsborgs supporterförening Guliganerna kommer också att vara med i protesten, och även MFF:s lagkapten Markus Rosenberg står bakom den. 

- Det är deras sätt att visa missnöje. Det är väl självklart. Sverige är ingen toppliga fotbollsmässigt, men arenorna, supportrarna, och stämningen är fantastisk. Det hör man ofta från danskarna, att det är enormt stor skillnad mellan Danmark och Sverige.

- Det är det som är hela ligan (i Sverige), känns det som. 

När det gäller själva matchen så är det definitivt tre spelare som kommer att vara frånvarande för MFF. Franz Brorsson drog på sig en liten överansträngning förra veckan, men är ute på plan igen nästa vecka om allt går som det ska. Lasse Nielsen byggde upp sig efter sin ledskada, men tidigare i veckan drog det ihop sig i vaden under en träning. Det var en reaktion i muskeln och där är det fortfarande inne i en akut fas. Därför är en tidsram svår att sätta, enligt fysioterapeuten Jesper Robertsson.

Robertsson säger att de inte heller har någon tidsram för Fouad Bachirou, som gick av med känning i knäets insida mot Falkenbergs FF. De jobbar med att få igång rörligheten och funktionen, och har gjort alla tester och undersökningar som de vill göra. 

Den som är tveksam till att spela är Jo Inge Berget. Han har en liten känning i ljumsken och det var planerat att han bara skulle vara med första delen i dag. De ska se efter i morgon om han kan spela mot Elfsborg. 

- Det är inget större, men vi måste vara kloka och värdera nu med många matcher på åtta dagar, säger Robertsson.

På dagens träning gjorde också Uwe Rösler några förändringar jämfört med senast. Den elvan som användes under spelet var utan Andreas Vindheim och Bachirou, och med Behrang Safari och Erdal Rakip. Dessutom flyttades Eric Larsson tillbaka till höger vingback.

Malmö FF:s preliminära elva: Dahlin – Lewicki, Bengtsson, Safari – Larsson, Rakip, Christiansen, Traustason, Rieks – Rosenberg, Antonsson

Publicerad 2019-05-10 kl 12:58
ANNONS
Nästa artikel
ANNONS

KOMMENTARER

SE KOMMENTARER
ANNONS

Hej, du har en äldre version av webbläsare

För en bättre upplevelse på fotbollskanalen, vänligen byt till senare version

chrome
safari
ie
firefox
Fortsätt ändå