Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rydström förklarar målvaktsbytena: "Vill ha Dahlin så fräsch som möjligt"

Allsvenskan

MALMÖ. Malmö FF har skiftat målvakt var tredje match hittills.
En anledning är för att förlänga Johan Dahlins karriär.
- Skulle jag fråga Johan så skulle han vilja spela varje match, säger MFF-tränaren Henrik Rydström.

Foto: Bildbyrån.

I torsdags kunde Ricardo Friedrich både fira en hållen nolla mot Gais och sin första start på hemmaplan. Det var vinterförvärvets tredje allsvenska match för Malmö FF, som utnyttjat både Friedrich och förstekeepern Johan Dahlin.  

Chefstränaren Henrik Rydström förklarar att han matchar 37-årige Dahlin på samma sätt som flera av lagets mest rutinerade spelare.  

- Vi försöker hitta rätt där med. Jag är jättenöjd med båda (målvakterna). Det är verkligen inte lätt att komma in och spela en match, och sedan inte. Men vi har hela tiden en dialog (med målvaktstränaren Jonnie Fedel), för vi vill också att Johan ska vara så fräsch som möjligt. Hur kan vi se till att han är det? säger Rydström och fortsätter:  

Annons

- Skulle jag fråga Johan så skulle han vilja spela varje match, träna hela tiden. Då får väl jag och Jonnie vara de vettiga i relationen, säger Henrik Rydström och skrattar till. 

- Vi vill ha honom fräsch så mycket som möjligt. Då har vi Ricardo, som vi också vet mår bra av att få det här - istället för att vi hade kört honom hela tiden från början. Det är ett annat sätt som är här i Malmö än vad det är i Kalmar. Det mår han också bra av, så det är win-win. 

Rydström kallar Friedrichs offensiva målvaktsstil för närmast unik i allsvenskan. Samtidigt fastslår MFF-tränaren att han inte är vid punkten att han byter målvakt varannan match. Rydström menar att det tar energi att vara i en kravfylld omgivning.  

- Det var också en av anledningarna till att jag tyckte att vi kunde ta in honom (Friedrich). För jag vet att han trivs i den här miljön, när det är krav på att du ska vara bäst varje dag, varje match, säger Rydström och avslutar: 

Annons

- De senaste månaderna har jag verkligen märkt att han tagit de kliven, och man märker att han utvecklas av att jobba med Johan också. Det var det vi hade hoppats att det skulle bli, att de hjälper varandra att bli bättre. Jag tycker också att Johan har inspirerats av Ricardos målvaktsspel, så tar de saker av varandra. 

MFF möter BK Häcken borta under måndagskvällen, i ett möte som sparkar igång kl 19:10.  

Publicerad 2024-05-20 kl 14:00

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto