Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Rydström: "Många ser MFF som något färdigt - vi är långtifrån det"

Allsvenskan

MALMÖ. Åtta inledande segrar.
Ändå tror Henrik Rydström att det finns förbättringspotential i Malmö FF.
- Vi behöver spela de här tuffa matcherna för att se var vi står, säger MFF-tränaren.  

Foto: Bildbyrån.

Toppmöte vankas på Eleda Stadion i eftermiddag. Tabelltrean BK Häcken är sex poäng bakom serieledaren Malmö FF men kommer med en färsk svenska cupen-titel i bagaget. MFF:s chefstränare Henrik Rydström tror varken att Häckens tuffa matchande påverkar laget negativt, eller att de inte klarar att ersätta skadade Ibrahim Sadiq, som gjorde Hisingslagets två första mål i cupfinalen mot Mjällby.  

- Häcken är väldigt stabila, tänkte jag säga, men det låter nästan tråkigt. Men de är väldigt trygga. När Högmo (Per-Mathias, tränare) och hans stab kom in sommaren 2021 så hittade de ett försvarsspel som jag tror att de fortfarande känner sig trygga med, där de kan vara lite lägre. De har perioder där de pressar högt också, men de är ett av dem topplagen som kanske accepterar att ligga lågt också - och de gör de bra, säger Henrik Rydström och fortsätter:  

Annons

- Det känns som att de därifrån också adderat saker i sitt spel. Det är inte alls samma trupp de har nu som de (tränarstaben) kom till då. Tydliga roller och tydlig struktur i ett 4-3-3. Även om du som motståndare kanske vet hur de gör så är det ändå svårt, för de har den individuella skickligheten också.  

Hans eget lag är imponerat stort och vunnit på flera olika sätt i säsongsinledningen. Men efter dagens match väntar tabelltvåan Elfsborg om en vecka. Rydström förväntar sig också två stora prövningar den närmaste tiden.  

- Det är alltid intressant att se var vi är. Vet att många ser oss ungefär som något färdigt, för att vi har vunnit åtta raka - vi är långtifrån färdiga. Det här året är också ett år där det fortfarande är en form av generationsväxling i Malmö, där vi är i början av något och Häcken är i säsong tre på sitt. Jag är väldigt nöjd med vår höjd också, men vi behöver spela de här tuffa matcherna för att se var vi står och om det är något vi behöver förändra, säger han.  

Annons

Avspark mellan Malmö FF - BK Häcken är söndag kl. 15:00. 

Publicerad 2023-05-21 kl 08:15

"JUST NU: Allsvenskan” - din dagliga nyhetspodd om Allsvenskan

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto