Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Rydström: ”Sa till spelarna att vi ska vara missnöjda”

Allsvenskan

STOCKHOLM. Sirius kryssade mot Hammarby på Tele2 Arena.
Därmed är succégänget kvar på andraplats i allsvenskan.
- Jag sa till spelarna att vi ska vara missnöjda med att vi inte tog mer än en poäng, säger Rydström efter matchen.

Foto: Bildbyrån.

Se höjdpunkterna från Hammarby-Sirius i Sporten i spelaren.

Henrik Rydströms Sirius har under inledningen av den här säsongen imponerat. Mot Hammarby på lördagen fick laget med sig ett kryss och är därmed kvar på andraplats i allsvenskan med tolv poäng efter sju spelade matcher så här långt den här säsongen.

Rydström berättar nu att han förstås är nöjd med lagets insats mot Hammarby. Däremot menar han samtidigt att Sirius hade kunnat få med sig tre poäng.

- Det var en härlig fajt och hetta i matchen, både på planen och vid sidan av. Jag är jättenöjd med vår insats och prestation. Jag sa till spelarna att vi ska vara missnöjda med att vi inte tog mer än en poäng, men det är samtidigt inte orättvist med ett oavgjort resultat. Vi gjorde många bra saker, men efter ett taktiskt break i första halvlek, så kunde de korrigera lite smart och kom bättre till i sitt presspel mot oss, vilket vi justerade i paus och då löste vi andra halvlek bättre i speluppbyggnaden. Jag är jättenöjd med hur spelarna hanterade olika scenarion i matchen, säger han.

ANNONS

Rydström såg vidare, mötet med Hammarby, som ett test.

- Jag känner med Stefans (Billborns) frustration, men Hammarby är fortfarande ett bra jävla fotbollslag, även när det inte studsar deras väg. De är aggressiva och pressar, samtidigt som det är bra för oss att möta ett så individuellt skickligt lag. Jag tycker att vi hanterade det och nu är utmaningen att vi bibehåller det här. Förra året var vi bra i två av de första matcherna och sju matcher är bättre än två.

Rydström är samtidigt inne på att Sirius möjligen tjänar lite på att årets matcher har spelats inför tomma läktare, något han tror att exempelvis Hammarby lider av.

- Det är väl uppenbart att vi är ett lag som kanske inte lider så mycket av det, men som Kalmar-inflyttad är jag väldigt imponerad av supportrarna i Uppsala. Men det blir ju inte samma tryck som här. Det blir ju en stor faktor, om man pratar om momentum, när 25 000 personer piskar på och det slipper vi ju nu, säger han och fortsätter:

ANNONS

- Men sedan saknar jag det. Det är ju underbart med publiken. En annan sida är också att när man som bortalag gör en bra insats, så kan även publiken vända sig mot det egna laget, även om det inte är så med Hammarby. Men jag har upplevt det, som spelare, när jag mött AIK och Djurgården, att de vänt sig mot sitt eget lag. Då kan man dra nytta av det, men Hammarby är ett av de lag som lider mest av det här.

Sirius ställs härnäst mot AIK på Friends Arena i allsvenskan.

Publicerad 2020-07-11 kl 18:08

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto