Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Så vill IFK Göteborg använda Berg: "Där är han spännande"

Allsvenskan

GÖTEBORG. Marcus Berg har avslutat karriären i IFK Göteborg.
Nu hoppas klubben få se ikonen i en roll som ska bidra med internationell erfarenhet. 
- Där är han spännande, säger tekniske direktören Ola Larsson till Fotbollskanalen. 

Foto: Bildbyrån/TT.

Till slut sa kroppen ifrån och i går kom beskedet att Marcus Berg lägger skorna på hyllan, trots två månader kvar av säsongen.

37-åringen kommer därmed inte finnas med på planen i de sex avslutande matcherna, men kommer ändå vara delaktig i den dagliga verksamheten under resterande delen av hösten. Det berättar tränare Jens Askou. 

- Han kommer vara här så mycket han kan. Nu måste han få lugn och tid till att få ordning på ryggen. Sedan är det upp till honom, men jag tror att han kommer vara här så ofta han kan. Både på träningar och matcher och ge oss den support som han alltid har gett. Nu blir det inte innanför linjerna, men utanför, säger Askou och tillägger:

Annons

- Han kommer vara den ledare som han har varit under hela tiden. Om det är två, tre, fyra eller fem dagar i veckan vet jag inte.

Även på längre sikt planerar IFK Göteborg för en eventuell roll utanför fotbollsplanen för Marcus Berg. Ola Larsson, klubbens tekniske direktör, berättar om samtalen som förts:

- Vi började prata om det för några veckor sedan. Då började vi inleda den typen av samtal. Det finns såklart flera möjligheter för en sådan person, men jag tror att det viktigaste för honom är att det här ska sjunka in. Det är ju ett liv och en identitet som försvinner på en dag, säger Ola Larsson.

- Vi har haft den dialogen med honom tidigare och den fortsätter jag gärna ha med honom. Det ska bli skitkul att se vad han tycker.

Efter spel i både Groningen, Hamburger SV, PSV, Panathinaikos, Al-Ain och Krasnodar har Marcus Berg samlat på sig ett gediget cv fullt av internationell erfarenhet.

Annons

Nu hoppas Blåvitt och Ola Larsson att Torsby-sonen med sin 14 år långa utlandskarriär ska kunna hjälpa IFK Göteborg under de kommande säsongerna.

- Det han skulle addera till oss som vi behöver är fler personer som har varit med i en vinnande organisation. Det har han erfarenhet av. Vi behöver ha fler personer som har erfarenhet av att ha spelat internationellt. Det har han. Bara utifrån de två kategorierna tycker jag att han är spännande, säger Larsson.

Även Jens Askou hoppas på ett fortsatt samarbete med Marcus Berg.

- Jag hoppas att tiden som jag får jobba med honom blir mycket längre, bara i en annan roll. Han har så mycket att erbjuda föreningen och nästa generation. Det är en av de skarpaste niorna i skandinavisk fotboll på många, många år. Han är fotbollsintelligent på en hög internationell nivå. Om han bara kan ge vidare en liten bit av det så kommer vi få utveckla väldigt bra anfallare i IFK Göteborg.

Annons

- Jag skulle älska att jobba vidare med "Mackan", avslutar Askou. 

Publicerad 2023-09-27 kl 07:15

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto