Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

Viktor Elm hyllar Marcus Berg: "Blåvitt ska vara tacksamma"

Allsvenskan

Marcus Berg avslutar sin karriär med omedelbar verkan.
Nu hyllar Viktor Elm anfallaren.
- Framgångsrik och en person som alltid varit omtyckt, säger Elm till Fotbollskanalen.

Foto: Bildbyrån.

I spelaren ovan ser du höjdpunkterna från IFK Göteborg-Mjällby.

På måndagen meddelade Blåvitt att Marcus Berg tvingas avsluta sin karriär med omedelbar verkan. 37-åringen som dragits med stora ryggbesvär senaste tiden behöver operera sig och vidare spel är därmed inte aktuellt.

Viktor Elm har spelat tillsammans med Berg i landslaget och mot honom vid flertalet tillfällen, både i allsvenskan och i Holland. Elm tycker beskedet är tråkigt.

- Spontant tycker jag det är skittråkigt för honom att behöva avsluta för att han har ont i ryggen. Men man blir äldre, man får skador, det blir varken roligt att träna eller spela matcher, säger Elm till Fotbollskanalen.

Viktor Elm hyllar Bergs karriär som han tycker förtjänar hyllningar och applåder.

Annons

- Han har haft en fantastisk karriär. Han har gjort otroligt mycket, både för Blåvitt och för landslaget. Jag tror han är väldigt nöjd med sin karriär, säger Elm.

Vad betyder det här för Blåvitt?
-
Det kommer nog inte påverka slutet på den här säsongen. I det korta loppet betyder det nog inte särskilt mycket. Men ett avbräck såklart, med tanke på att han var en av dem som fått i gång Göteborg på slutet.

Hur stor är han i allsvenskan historiskt?
- I en historisk kontext är han en spelare som kommer bli ihågkommen länge. Jag skulle säga att han har tillfört allsvenskan och svensk fotboll väldigt mycket under många år. Blåvitt ska vara tacksamma över hans insatser.

Viktor Elm väljer ockå att hylla Marcus Berg som person.

- Det är en bra kille med fötterna på jorden som har nära till skratt. Han har alltid blivit omtyckt där han har varit. En bra person och en bra fotbollsspelare, avslutar Elm. 

Annons

Jörgen Lennartsson, tidigare tränare till Marcus Berg, reagerar på Bergs besked.

- Det var kanske inte helt oväntat. Mackan har haft bekymmer med kroppen den sista tiden. Jag tycker synd om honom att hans kropp har sagt stopp. Men han har trots det bitit ihop och hela tiden stått upp för klubben, gruppen och alla inom Blåvitt. Han har verkligen in i det sista gjort allt för Blåvit, trots att kroppen inte varit 100 procent. Han har fått ta en del skit under våren men hela tiden varit professionell och visat stort hjärta för Blåvitt, säger han till Fotbollskanalen och fortsätter:

- Han är en av de mest intelligenta och osjälviska spelarna vi har haft i det här landet. Han har aldrig tagit beslut för att det ska gynna honom mer än laget. Han är den ultimata lagkamraten. Mackan är en av de bästa jag någonsin har tränat, mycket på grund av sitt osjälviska och uppoffrande spel. Han har en exceptionellt bra fotbollshjärna, både offensivt och defensivt. Han och Ola Toivonen har blivit ett klassiskt anfallspar i svensk fotbolls historia och har firat stora triumfer tillsammans i både U21-landslaget och A-landslaget. Vi har några sådan genom åren, jag tänker på Ralf Edström och Roland Sandberg, Martin Dahlin och Kennet Andersson, Henke Larsson och Zlatan Ibrahimovic, och där är Mackan Berg och Toivonen med.

Annons

Lennartsson avslutar med en hyllning:

- Han är en av de bästa spelarna och människorna som jag någonsin har coachat. Det har varit några sådana under åren, Mackan, Rolle Nilsson, Rasmus Elm och Pontus Farnerud är några, det är ganska många på den listan.

Marcus Berg har gjort 51 mål på 118 matcher för IFK Göteborg.

Publicerad 2023-09-25 kl 15:18

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto