Följer

Populära lag

Populära spelare

Populära ligor

ANNONS

Sarr tillbaka efter succén i Mjällby: "Gick väldigt bra - fått mer finess"

Allsvenskan

MALMÖ. Amin Sarr var ett av höstens stora utropstecken i allsvenskan.
Tillbaka i Malmö FF kan 21-åringen få axla anfallsansvaret i år. 
- Ha samma självförtroende på planen så kommer det, säger Sarr. 

0:32
Nästa

Avbryt
Försök igen

Se MFF-fansens välkomnande av spelarna på Malmö IP.

Konkurrensen blev för svår förra säsongen och Amin Sarr fick bara hoppa in i tre allsvenska matcher och en i Champions League-kvalet. Lösningen blev en utlåning till bottenlaget Mjällby i juli, där anfallaren satte sitt avtryck direkt.  

Två mål borta mot IFK Göteborg i debuten skulle följas av ytterligare sex i Mjällbytröjan. Målvakten Carljohan Eriksson och hans långa svit av nollor (åtta) tog uppmärksamheten när laget så när klättrade upp till övre halvan, men Sarrs mål var en stor anledning till att de gulsvarta bara förlorade två av de 15 avslutande matcherna.  

ANNONS

Sarr är nu tillbaka i MFF och gjorde det första målet i tvåmålsspelet när försäsongen inleddes inför knappt 1500 åskådare på Malmö IP i går.  

Hur känns det att vara tillbaka? 
- Det är riktigt skönt. Att vara tillbaka i omklädningsrummet, lagkamraterna - det känns som att man aldrig lämnade. Nu är det en ny säsong med ny möjligheter, det är bara att köra på, säger Amin Sarr.  

Hur gick lånet tycker du?  
- Väldigt bra, både för laget och för mig själv. Det var ett lärorikt halvår som man fick spendera där. 

Playmaker.AI:s siffror visar att anfallaren främst utmärkte sig i passningsspelet, i sina bidrag till mål och fysiken som gjorde att han sällan blev bortdribblad. Sina egna dribblingar har Sarr utvecklat och snabbheten sticker ut i en allsvensk kontext.  

ANNONS

- Jag tycker att jag fått mer finess i sista tredjedelen. Jag vet när jag ska avsluta, dribbla, kombinera och så vidare. Jag har fått mer styrka i mina löpningar och kommer in bakom backlinjen ganska enkelt, säger den kraftfulle anfallaren.  

Sarr gjorde 0,41 mål per match i Mjällby - exakt samma snitt som MFF:s nästa bästa målskytt Veljko Birmancevic men en bit bakom Antonio Colaks 0,59. Skillnaden i expected goals är större: 0,86 mål per match för Colak jämfört med 0,23 hos Sarr. Det betyder att U21-landslagsmannen gjorde mer utav färre mållägen i det avseendet, även om Colak landade på 14 mål i allsvenskan och fem i Champions League-kvalet.  

Kroaten är dock åter i grekiska Paok, där han efter ett inledande inhopp hamnade utanför truppen till nästa ligamatch. Det knuffar 28-åringen möjligen i riktning mot Malmö igen, men oavsett kommer Amin Sarr ta kampen om anfallsrollen i MFF.  

ANNONS

Vad krävs för att du ska ta en startplats?  
- Att bara köra på i samma spår som jag slutade i Mjällby. Det är väl det. Ha samma självförtroende på planen så kommer det, säger Amin Sarr.  

Han har totalt gjort två mål på 27 matcher i MFF sedan 2020.

Publicerad 2022-01-18 kl 07:45

Kommentarer

Visa kommentarer
ANNONS
next recommended article
Nästa
ANNONS
fotbollskanalen

Skapa ett gratis konto eller logga in för att få en anpassad nyhets- och matchupplevelse av Fotbollskanalen. Följ dina favoriter:

Spelare
Lag
Ligor & turneringar
Bloggar & poddar
Samma konto på Fotbollskanalen, C More och TV4 Play.
Skapa konto